Otomobil Seat Cupra elektrikli motorla donatılabilir

Seat Cupra elektrikli motorla donatılabilir

12.07.2017 - 09:45 | Son Güncellenme:

İspanya merkezli otomobil üreticisi Seat, yeni nesil Cupra modellerinin hibrit ya da tam elektrikli olabileceğini açıkladı.

Seat Cupra elektrikli motorla donatılabilir

Seat, yeni nesil Seat Cupra otomobilinin rakiplerine karşı üstünlük sergilemesi için elektrikli motor donanımı ile üretilebileceğini belirtti.

Haberin Devamı

Henüz konsept aşamasında olan bu fikir şirketin İspanya merkezinde tartışılıyor.

Markanın Birleşik Krallık yöneticisi olan Richard Harrison da bu fikri destekleyenler arasında yer alıyor. Harrison Seat Cupra ve Seat Sport markaları ile daha çok şeyin yapılmasını istediğini, ilgi çekici bir fırsatın da elektrikli Cupra olabileceğini belirtti.

Henüz resmi bir plan olmadığını fakat hibrit ve tam elektrik arasında farklı fırsatları araştırma eğiliminde olduğunu belirten Harrison Seat'ın bu fikri hayata geçirmesi durumunda bir ya da iki otomobil modelini seçip düzgün iş çıkarmaları gerektiğini, Cupra'nın her seçenekte sunulması gereken bir seçenek olmadığını ifade etti.

Seat'ın uluslararası yöneticisi Luca de Meo uzun süredir daha çekici olması, müşteri sadakati yaratması ve kar marjını artırması için Cupra modeli üzerinde daha çok çalışma yapmak isteme niyetini büyük bir şevkle anlatıyor. Elektrik motorlu bir model üretmenin markanın daha düşük yaş profiline hitap edebilmesi üzerinde de duruluyor.

Haberin Devamı

Hazırlayan: Mehmet Can Kömürcü