Cadde Şeb-i Arus'a özel sergi

Şeb-i Arus'a özel sergi

07.12.2016 - 10:51 | Son Güncellenme:

Pendik Belediyesi'nin düzenlediği Şeb-i Arus Haftası etkinlikleri, 9 Aralık Cuma günü özel serginin açılışıyla başlayacak.

Şeb-i Arusa özel sergi

Büyük mutasavvıf ve mütefekkir Mevlana Celaleddin-i Rumi, 743’üncü vuslat yılında Pendik’te çeşitli etkinliklerle anılacak. 9 Aralık Cuma günü Şeb-i Arus özel sergisi açılacak. Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde saat 14.00’te açılışı yapılacak sergi, Mevlevi dervişlerinin dünyasını gözler önüne serecek. Sergide ayrıca Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Sacit Açıkgözoğlu tarafından bir konuşma yapılacak.

Haberin Devamı

Sufi Ayinler Topluluğu Mukabelesi 10 Aralık’ta
Fatih Çıtlak yönetiminde Sufi Ayinler Topluluğu Mukabelesi, 10 Aralık Cumartesi günü saat 15.00’te Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek. Mukabele öncesi saat 14.00’te Fatih Çıtlak ve Hüseyin Top’un katıldığı sohbet programı düzenlenecek. Fatih Çıtlak “Kaos Ortamındaki Dünyaya Barış ve Huzur (Canlar Ölesi Değil Diriltilesi) konulu sohbetiyle haftanın anlamına katkıda bulunurken Hüseyin Top da İnsanımızın Mesnevi’den İstifadesi Niçin Gereklidir?” sorusuna cevap verecek.

Sohbetlerin konusu Hz. Mevlana
Ayrıca kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen çeşitli sohbet programlarında Hz. Mevlana (ks) anlatılacak. 13 Aralık Salı günü saat 19.00’da Sadettin Ökten “Hz. Mevlana’dan Yahya Kemal’e”, Hayati İnanç da “Hz. Mevlana Aşkı ve Divan Edebiyatımızda Aşk” konulu sohbetleriyle Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde Pendiklilerle buluşacak.

Haberin Devamı

15 Aralık Perşembe günü ise “Selçuklu ve Osmanlı’da Güzel İnsan Yetiştirme Geleneği ve Tarih Bilinci” konusunda Ahmet Şimşirligil, “Belh’ten Anadolu’ya Hz. Mevlana’nın İnsan Yetiştirme Yolculuğu” konusuyla da Emin Işık, sohbet programına katılacak. Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’ndeki program saat 19.00’da başlayacak.