Ekonomi Sebze ve meyvede ‘hijyen’ harekatı

Sebze ve meyvede ‘hijyen’ harekatı

07.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, sebze ve meyvelerin üretiminde ve hasat sonrası aşamalarında hijyen sağlamak için harekete geçti. Hazırlanan çalışmaya göre, çiftçilerin ekim alanlarında hapşırması bile yasak olacak, paketlemede dezenfeksiyon kurallarına uyulacak.

Sebze ve meyvede  ‘hijyen’  harekatı

Bakanlıkça hazırlanan kılavuzda sebze ve meyvelerin üretim ve paketleme süreçlerine ilişkin kurallar getirildi. Buna göre meyve ve sebzelerle direkt temas eden tarım işçileri, gerekli yerlerde koruyucu kıyafet ve ayakkabı giyecek, tırnak temizliğine dikkat edecek, tuvaletten çıktıktan sonra ellerini yıkayacak. Evcil hayvanların tarımsal üretim alanlarından uzak tutulacağı belirtilen kılavuzda, “İşleme alanı içinde saat, yüzük, kolye, küpe, vb. mücevherat, süs eşyası kullanılmamalıdır. İşleme alanlarında çalışan personel önlük ceplerinde herhangi bir şey bulundurmamalıdır. İşleme alanı içinde sakız çiğnenmez, yiyecek yenilmez, tükürülmez, korunmasız ürün çevresinde hapşırılmaz, öksürülmez, sigara ve tütün mamulleri kullanılmaz” denildi.

Haberin Devamı