Siyaset Seçilmişlerimize dokundurtmayacağız

Seçilmişlerimize dokundurtmayacağız

21.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, bazı belediyelere kayyum atanması tartışmalarına ilişkin, “Seçimle elde edemediğinizi atamayla gerçekleştirmeye çalışıyorsunuz. Asla seçilmişlerimize dokundurtmayacağız” dedi.

Seçilmişlerimize  dokundurtmayacağız

Demirel, düzenlediği basın toplantısında, Cizre, Nusaybin ve Diyarbakır’da uzun süre temaslarda bulunarak, vatandaşları dinlediklerini, bazı bölgelerde çatışma olmamasına karşın yıkımların gerçekleştirildiğini ileri sürdü. Demirel, şöyle devam etti:
“Hiçbir belediye başkanı, meclis üyesi, belediye çalışmalarından dolayı görevden alınıp tutuklanmamıştır. Bunlar, iktidarın uyguladığı darbe konseptinin parçası. Bugün yaşanan konsept çerçevesinde bir darbe süreciyle yerel yönetimlere kayyum ataması gündeme getirilmiş ve bunun Türkiye’de bir rejim değişikliğine yönelik çalışma olduğunu ifade edebiliriz. Bu halk sizi hiçbir şekilde tanımaz ve kabul etmez. Halkımız, seçilmişlere sahip çıkar ve buna asla izin vermez. Bunu yarın öbür gün Mersin ve İzmir belediyesi için de düşüneceksiniz. Seçimle elde edemediğinizi atamayla gerçekleştirmeye çalışıyorsunuz. Asla seçilmişlerimize dokundurtmayacağız.”