Siyaset Seçim kampanyasında yeni anayasa vaadi

Seçim kampanyasında yeni anayasa vaadi

08.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, 24 Haziran seçimlerine yönelik kampanya programı ile seçim stratejisi tartışıldı.

Seçim kampanyasında yeni anayasa vaadi

Alınan bilgilere göre toplantıda, seçim bildirgesinin açıklanması ile milletvekili adaylarının tanıtım toplantısının 24 Mayıs’ta yapılması kararlaştırıldı. Seçim bildirgesinde, Kılıçdaroğlu’nun daha önce dile getirdiği “5 temel sorun” başlıklarında çözüm önerilerinin ve ekonomik vaatlerin yanı sıra “yeni anayasa” bölümüne de yer verileceği öğrenildi. Yeni anayasa başlığında, parlamenter sisteme dönüşün gerekliliğinin vurgulanacağı belirtildi.

Haberin Devamı

İnce il il gezecek

Toplantıda, cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ve Kılıçdaroğlu’nun yürüteceği kampanya programı da değerlendirildi. İnce’nin mümkün olan en fazla ilde kampanya yapması, Kılıçdaroğlu’nun ise daha çok sivil toplum kuruluşları, iş dünyası ve kanaat önderleriyle bir araya gelmesi yöntemi benimsendi. Kılıçdaroğlu ve İnce’nin büyük kentlerde ortak miting düzenleyeceği belirtildi. CHP Sözcüsü Bülent Tezcan’ın da bazı illerde mitingler düzenleyeceği öğrenilirken, Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasının koordinasyonu görevine ise Grup Başkanvekili Engin Altay’ın getirildi. MYK toplantısının ardından Kılıçdaroğlu, İnce ve bazı genel başkan yardımcıları dar kapsamlı bir toplantı yaptı. Toplantıda kampanya için bir şirketle anlaşılması konusunun da değerlendirildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Aday adayı yoğunluğu

CHP’nin 30 Nisan’da başlayan milletvekili başvuruları dün sona erdi. Parti genel merkez binasında “aday adayı” yoğunluğu yaşandı. KHK ile ihraç edilen anayasa hukukçusu Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, ekonomist Gökhan Çırnaz, CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek’in kızı İrem Çiçek, eski genel başkan yardımcılarından Umut Oran’ın da dün aday adaylığı başvurusu yaptığı bildirildi. Aday olan isimler arasında DİSK Genel Başkanlığı görevinden istifa eden Kani Beko, eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ve gazeteci İrfan Değirmenci de bulunuyor. Parti yetkilileri dün itibariyle 2 bin kişinin aday olmak için başvuruda bulunduğunu bildirdi.