Gündem Seçim yaklaşıyor! Seçmen sorgulama sayfası ile seçmen listelerini öğrenebilirsiniz!

Seçim yaklaşıyor! Seçmen sorgulama sayfası ile seçmen listelerini öğrenebilirsiniz!

20.04.2015 - 14:52 | Son Güncellenme:

Online olarak seçmen sorgulama işleminizi kolayca yapabilirsiniz. Seçmen sorgulama işleminin nasıl yapıldığını öğrenmek ve seçmen sorgulama ile seçmen bilgilerinizi öğrenmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Seçim yaklaşıyor Seçmen sorgulama sayfası ile seçmen listelerini öğrenebilirsiniz

Son dönemlerde oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan gelişen internet teknolojisi Yüksek Seçim Kurulu tarafından da oldukça yoğun şekilde kullanılıyor. Bu kapsamda Türkiye’de 7 Haziranda yapılacak genel seçimlerde oy kullanacak seçmenler seçmen bilgileri ile ilgili olarak detaylı ve güncel bilgilere internet üzerinden erişebilme fırsatına sahip olabiliyor. Siyasi partilerin seçim beyannamesi açıklamaları gibi pek çok koldan çalışmalarını 7 Haziran genel seçimler için tüm hızı ile sürdürürken şeffaf ve sorunsuz bir milletvekili seçimleri için yoğun tempoda Yüksek Seçim Kurulu’nun da çalışmaları sürüyor.

Haberin Devamı

SEÇMEN SORGULAMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yüksek Seçim Kurulu’nun seçmenlere yönelik olarak gelişen internet teknolojisinden yararlanarak sunmuş olduğu online seçmen sorgulama hizmeti sayesinde artık seçmenler, 7 haziran genel seçimlerinde geçerli olan seçmen bilgilerinin tüm ayrıntılarına en güncel hali ile erişim sağlayabilme imkanına sahip olabiliyor. Vatandaşların internete erişim sağlayabildikleri her yerden son derece kolay bir şekilde gerçekleştirebilmekte oldukları seçmen sorgulama hizmetine Yüksek Seçim Kurulu’nun dijital platformda yer alan resmi internet sayfasından erişim sağlanabiliyor.

Yüksek Seçim Kurulu’nun dijital platform üzerinde yer alan resmi internet sayfasının giriş ekranında bulunan seçmen sorgulama hizmeti yurtiçi seçmenler ve yurtdışı seçmenler için iki farklı bölüme ayrılmıştır. Yüksek Seçim Kurulu’nun seçmen sorgulama hizmetinden her iki bölümde de vatandaşlar T.C. kimlik numarası’, ‘nüfusa kayıtlı olduğu sıra no’, ‘nüfusa kayıtlı olduğu il’ ve sayfa içerisinde güvenlik önlemi olarak verilen 7 haneli resim doğrulama kodunu girmeleri gerekmektedir.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan Yüksek Seçim Kurulu’nun bu online hizmeti seçmen sorgulama üzerinden yapılan işlem ile birlikte seçmenler 7 haziran genel seçimlerinde oy kullanacakları yeri ve sandığı öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor. Vatandaşlar dijital platform üzerinden gerçekleştirebilmekte oldukları bu seçmen sorgulama işlemlerini cep telefonlarından da kolay bir şekilde Yüksek Seçim Kurulu Çağrı Merkezi’ni arayarak yapabiliyor.

Yüksek Seçim Kurulu’nun 7 Haziran milletvekili seçimlerine yönelik olarak hizmete açmış olduğu YSK Çağrı Merkezi’ni arayan vatandaşlar seçmen sorgulama işlemlerini mobil olarak yapabiliyor. Vatandaşların bu işlem için Yüksek Seçim Kurulu’nun 444 99 75 numarasını aramaları gerekiyor.

Yazarlar