Gündem Pamuk kısa listede!

Pamuk kısa listede!

15.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İngilitere’nin en prestijli edebiyat ödüllerinden biri olan Man Booker Roman Ödülü’nün, geçen yıl koyduğu kuralla İngilizceye çevrilen romanlara verdiği Man Booker Uluslararası Roman Ödülü için finale kalan isimler belirlendi.

Pamuk kısa listede

6 romanın yer aldığı kısa listede, ‘Kafamda Bir Tuhaflık’ romanıyla Orhan Pamuk da var. Orhan Pamuk eğer bu ödülü kazanırsa, Türkiye’den Man Booker kazanan ilk yazar olacak.
Ferrante de favori
16 Mayıs’ta sonuçları açıklanacak ödülün kazanan romanın yazarı ve çevirmeni, 50 bin sterlini kendi aralarında paylaşacaklar. Ekin Okalp’in ‘A Stangeness in my Mind’ adıyla İngilizceye çevirdiği Orhan Pamuk’un romanının olduğu listede, adını açıklamayan ve Elena Ferrante takma adıyla yazan İtalyan yazarın ‘Napoli Romanları’ serisi de ödülün favorileri arasında gösteriliyor. Man Booker’ın kısa listesinde yer alan diğer isimler şöyle sıralandı: ‘A General Theory of Oblivion’- Jose Eduardo Agualusa (Angola), ‘Kayıp Kızın Hikâyesi’ - Elena Ferrante (İtalya), ‘The Vegetarian’ - Han Kang (Güney Kore), ‘A Whole Life’ - Robert Seethaler (Avusturya), ‘The Four Books’ - Yan Lianke (Çin).