Cadde Seda Sayan’a sponsordan şok

Seda Sayan’a sponsordan şok

04.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sayan’ın iki eşini öldüren kişiyi TV’ye çıkarması üzerine programın sponsoru çekildi. Yaşananları RTÜK’e şikâyet eden vekil Nazlıaka, “Seda aradı. Bana pabuç bırakmayacakmış. Çok korktum” dedi

Seda Sayan’a  sponsordan şok

Seda Sayan, Show TV’de yaptığı televizyon programında iki eşini öldüren Sefer Çalınak’ı konuk etmesi nedeniyle eleştirilmesine ve sosyal medyada hakkında yapılan yorumlara canlı yayında cevap verdi. Sosyal medyada programının yayından kaldırılması için kampanya başlatan kişilere “Siz kimsiniz?” diye tepki gösteren Seda Sayan “Her akşam başımı yastığa o kadar rahat koyuyorum ki, Türkiye’nin dört bir tarafından öyle güzel dualar alıyorum ki sizin gibi musibetlerden beni koruyor” dedi.

‘Kapınızın önünü süpürün’
Programın yayından kalkmasıyla ilgili başlatılan kampanyayla ilgili Sayan, “Böyle tuhaf, abuk sabuk bir kampanya başlattılar. Karşınızda bu halkın sevdiği, okullar, yurtlar yaptırmış biri var. Ben bu kuru gürültüye pabuç bırakır mıyım?” dedi. Seda Sayan’ı eleştiren CHP milletvekili Aylin Nazlıaka’nın yazdığı “Kadın cinayetlerini meşrulaştıran bu programı kınıyorum. Yarın sabah ilk iş RTÜK’e dilekçe vereceğim” tweet’i ise Sayan’ı çileden çıkardı. “Siz önce kendi kapınızın önünü süpürün” diyen Sayan, milletvekili Nazlıaka’yı kast ederek “Hele bir tanesi var, terlik, ayakkabı fırlatan... Sakın dokunmayın, perişan ederim” şeklinde konuştu.

‘Seda beni telefondan 5 kez aradı’
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ise Sayan’ın sunduğu programın yayın hizmeti ilkelerine uygunluk açısından uzmanlarca değerlendirildiğini, herhangi bir müeyyide kararı alınması halinde kamuoyuna bilgi verileceğini bildirdi.
Aylin Nazlıaka canlı yayın öncesi Seda Sayan’ın kendisini aradığını söyleyerek, Sayan’la aralarında geçen telefon konuşmasını sosyal medyada paylaştı. Sayan’ın kendisini beş defa aradığını yazan Nazlıaka, “Bana bağırarak dava açacağını söyledi. Bana pabuç bırakmayacakmış. Çok korktum” sözleriyle Sayan’ın açıklamalarını ‘ti’ye aldı.

Haberin Devamı

Aylin Nazlıaka: Sponsor iptalinde etkim oldu

Aylin Nazlıaka, Seda Sayan’ın kendisini araması ve televizyon programında söyledikleri hakkında Milliyet’e şu yorumda bulundu:
“Kadınları, sponsor olan firmaya elektronik posta göndermeye teşvik ettim. Böylelikle sponsorluk iptalinde etkim oldu. Bizlerin azınlık olduğundan bahsetti, “Siz kimsiniz, siz azınlıksınız” dedi; haklı olmak için çoğunlukta olmak gerekmiyor. Şiddet gören her kadın Sayan kadar şanslı değil. O sıkıntıları yaşayanlarla empati kurmasını ve rayting kaygısıyla kadın cinayetlerini normalleştirenlere prim vermemesini umut ediyorum.”
BURCU ÜNAL İstanbul