Gündem Sedat Şahin gizli villasında yakalandı

Sedat Şahin gizli villasında yakalandı

18.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Organize suç lideri Sedat Şahin, eşi ve çocuğunu görmek için kullandığı ormanlık alandaki çiftlik evinde yakalandı

Sedat Şahin gizli villasında yakalandı

Hakkında arama kararı bulunan organize suç örgütü lideri Sedat Şahin, dün yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nce Aralık 2016’da beş ilde düzenlenen operasyonda, kamuoyunda “Sarallar” ve “Şahinler” olarak bilinen iki ayrı organize suç örgütüne mensup 52 kişi gözaltına alınmıştı.

Haberin Devamı

Zanlılar hakkında işlem yapılırken, aralarında Sedat Şahin’in de yer aldığı firari bazı şüpheliler hakkında arama kararı çıkarılmıştı.

Şahin’i yakalamak için çalışma başlatan polis ekipleri, Şahin’in eşi ve bir süre önce doğan çocuğunu görmek için Beykoz Öğümce Mahallesi Turuplu Caddesi’nde ormanlık alanda bulunan bir çiftlik evini kullandığını tespit etti. İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın koordinesinde dün düzenlenen operasyonda, Şahin ile 2 koruması, çiftlik evinde yakalandı.

12 yıllık husumet

Çiftlik evinde yapılan aramada evin bazı bölümlerinde saklanmış olan 2 lav silahı, Kalaşnikof marka 9 tüfek, 20 civarında tabanca ve yaklaşık bir çuval mermi ele geçirildi. Ele geçirilen silahlar incelenmek üzere Kriminal Polis Laboratuvarı’na götürüldü.

Haberin Devamı

Sorguya alınan Şahin, Sarallar çetesiyle 2005 yılında girdiği çatışmada birçok adamını kaybederken, birçok cinayet ve silahlı baskının emrini vermekle suçlanıyor.

En son geçtiğimiz yıl Beykoz’daki villasında Sarallar çetesi mensubu bir kişi tarafından uğradığı ve yara almadığı dürbün mavzerli saldırı sonrasında Saral çetesinden üç kişinin ölüm emrini vermekle suçlanan Şahin, Yargıtay’da bulunan ve geçtiğimiz yıl onanan suç dosyasından da müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.