Ekonomi Sonbahardaki fuara ‘üstsüz’ hazırlanıyor!

Sonbahardaki fuara ‘üstsüz’ hazırlanıyor!

03.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İtalyan üretici Ferrari, pistlerdeki deneyimlerini aktararak geliştirdiği 488 GTB’ye bir de “üstü açık” versiyon ekliyor. Yeni “488 Spider”, eylül ayında düzenlenecek Frankfurt Otomobil Fuarı’nda resmen tanıtılacak

Sonbahardaki fuara ‘üstsüz’ hazırlanıyor

Genelde dış tasarımdan yürüyen aksamına, motordan kabin içine kadar kardeşi 488 GTB’yle uyum içinde olsa da, patenti Ferrari’ye ait katlanabilir metal tavan sayesinde farklılaşıyor. 14 saniyede açılıp kapanabilen metal tavan, klasik kumaş tavanlara göre ortalama 25 kg daha hafif. İç mekana yaşattığı konfor da cabası. Bununla birlikte Ferrari, gövdede yaptıkları bazı değişikliklerle, aracı daha aerodinamik hale getirmişler. Mühendisler, araç için büyük spoyler ile aerodinamik bir gövde altı tasarlarken, elektrikli ve camlı bir mekanizmaya sahip arka rüzgarlıkla tavan açıkken maksimum konfor sağlamayı başarmışlar. Rüzgarlık, üç farklı konuma ayarlanabiliyor. Rüzgarlığın tamamen indirilmesi durumunda, hava ve sürüş koşullarına bakılmaksızın, açılır tavan kapalıyken bile motor sesinin maksimum duyulabilmesi hedeflenmiş.
488 Spider’ın yeni 3.9 lt V8 turbo motoru, 670 HP güç üretiyor. 0-200 km/s hızlanmasını 8.5 saniyede tamamlayan ve 325 km/s hıza erişebilen 488 Spider, salt sürüş zevki vermeyi hedefliyor.