Konya Sedep Türkiye'nin Eğitim Gündemine Oturdu

Sedep Türkiye'nin Eğitim Gündemine Oturdu

04.01.2018 - 12:03 | Son Güncellenme:

.

Sedep Türkiyenin Eğitim Gündemine Oturdu

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, Selçuklu Değerler Eğitimi Programı (SEDEP) kapsamında düzenlenen “Yenilenen Öğretim Programlarında Değerler Eğitimi” konulu konferansta öğretmenlere hitap etti.
Selçuklu Kongre Merkezinde düzenlenen konferans öncesi selamlama konuşması yapan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Değerler Eğitimi Programı’nın kurumların örnek işbirliği ile ortaya koyduğu ortak bir başarı hikayesi olduğunu ifade ederek, "Yola çıktığımızda bu işi nasıl yapacağız, bunu nasıl anlatacağız ve öğretmenlerimiz acaba bize ne kadar destek olacak, bizim en büyük sorunumuz ve soru işaretimizdi. Ama görünen süreçte sizler bu işi o kadar güzel sahiplendiniz, o kadar güzel bunu içselleştirdiniz ve sınıflarınızda o kadar güzel uyguladınız ki SEDEP şuanda tüm Türkiye’nin konuştuğu bir proje haline geldi ve Selçuklu’da başlayan bu proje şu anda tüm Türkiye’nin gündemine oturdu. Çocuklarımız adına, geleceğimiz adına hepinize sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy da, SEDEP’in ulusal ve uluslararası bir nitelik kazandığını, Konya’dan çıkan bir projenin tüm Türkiye’nin hatta başka ülkelerin eğitim programlarına girmesinin sevindirici olduğunu söyledi.
Selamlama konuşmalarının ardından konferans için kürsüye gelen Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alparslan Durmuş “Yenilenen Öğretim Programlarında Değerler Eğitimi” konusunda önemli bilgiler verdi.

"Değerlerler eğitimine başlayan ilk ülkeyiz"
Yenileme çalışmalarının uzun ve titiz bir çalışma ile yapıldığını ve her detayın kılı kırk yararcasına gözden geçirildiğini belirten Alpaslan Durmuş, geçmişten günümüze gelen kadim değerlerimizin çocuklarımıza doğru ve etkili aktarılması için belirlenen değerlerin tüm derslerin kazanımlarıyla bütünleştirildiğini, değerler eğitimi diye başlı başına bir ders olmadığını, değerlerin zaten hayatın kendisi olduğunu ifade etti.
2017 yılının Ocak ayından başlayarak çok titiz çalışmalar yaptıklarını ifade eden Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, “Alanının uzmanı çok sayıda insan bu konularda kafa yordu. Daha sonra değişen müfredatın taslağını kamuoyuna sunduk. Bu süre içerisinde yaklaşık iki yüz bin öneri ve talep geldi. Bütün talep ve öneriler kurulan komisyonlarla dikkatlice incelendi ve müfredata son şekli verildi. Şu anda 5. ve 9. sınıflarda uygulanan bu programın raporlama çalışmaları yapılmaktadır. Değerlendirme sonucunda yapılacak olan revize çalışmalarından sonra önümüzdeki yıl tüm sınıflarda uygulayacağız. Geçmişten günümüze gelen değerlerimizi müfredatımıza yerleştirerek çocuklarımıza aktarmaya çalışıyoruz. Şu anda bütün dünya bunları uygulamaya çalışıyor. Biz dünyada bu eğitimlere başlayan ilk ülke olduk. Yeni değil yenilenen değerlerle çocuklarımızı geleceğe hazırlamak için çalışıyoruz. Değerlerimizi çocuklarımıza kazandırırken hayatla iç içe bir eğitimden bahsediyoruz, ders formatında değil” diye konuştu.
Konferansın sonunda Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş öğretmenlerin sorularını da cevaplandırdı. Program Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya’nın Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş’a günün anısına hediye takdimiyle sona erdi.
Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı.