Gündem Sedye üstünde konuştu

Sedye üstünde konuştu

23.07.2016 - 09:59 | Son Güncellenme:

Boğaziçi Köprüsü'nde askerlerin açtığı ateşle yaralanan Orçun Şekercioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kısıklı'daki konutunun önünde demokrasi nöbeti tutan halka seslendi. Kısıklı'ya ambulansla getirilen Şekercioğlu, "Arkadaşlarım köprünün alındığı haberini bana verdiklerinde yüzüm güldü" dedi.

Sedye üstünde konuştu

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kısıklı'daki evinin önünde toplanan halk, demokrasi nöbetine devam ediyor.

Haberin Devamı

Kalabalık, akşam saatlerinden itibaren ellerinde Türk bayraklarıyla Kısıklı'ya geldi. Kurulan platform önünde İstiklal Marşı okundu, tekbir getirilerek 'Dik dur eğilme, bu millet seninle', 'FETÖ papucu yarım, çık dışarıya oynayalım', 'Recep Tayyip Erdoğan' sloganları atıldı.

Alanda bulunan halka belediyeler ve sivil toplum kuruluşları tarafından çeşitli ikramlar yapıldı, darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu yaralanan ve şehit olanlar için Kur'an-ı Kerim okundu.

AMBULANSLA GETİRİLDİ

15 Temmuz gecesi Boğaziçi Köprüsü'nde askerlerin açtığı ateş sonucu yaralanan Orçun Şekercioğlu, ambulansla getirildiği platformda sedye üzerinde halka seslendi.

Sağ bacağından yaralandığını belirten Şekercioğlu, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"O akşam darbe girişimi olduğunda köprüye geliş istikametinden girdik ve Anadolu Yakası'na doğru geçtik. Oraya vardığımızda arkadaşlarımızın üzerine askerler kurşun yağdırıyordu.

Bizler elimizdeki taşları tanklara doğru atmaya başladık. Askerlerin darbe girişimini durdurmak için mücadele ederken, açılan ateş sonucu sağ bacağımdan yaralandım ve oradaki arkadaşlarımın ve diğer insanların yardımıyla hastaneye kaldırıldım.

Sabah saatlerinde ise arkadaşlarım beni aradı, köprünün alındığı haberini verdiler. Yüzüm güldü, mutlu oldum.

Ameliyatta platin taktılar. Altı aylık tedavinin ardından eski sağlığıma kavuşacağım. Bacağımdan yaralandım ama olsun, vatan için giden bacağım olsun."