Dünya Seehofer’a göçmen tepkisi

Seehofer’a göçmen tepkisi

17.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Almanya’da bazı göçmen dernekleri, İçişleri ve Yurt Bakanı Horst Seehofer’e açık bir mektup yazarak, göçmenlere yönelik tutumu nedeniyle istifa etmesi gerektiğini belirtti.

Seehofer’a göçmen tepkisi

“Bizim Yurt Bakanımız Değil!” başlıklı mektupta, ülkedeki tüm insanların Yurt Bakanı olan bir kişinin, farklı tutum izlemesi gerektiği belirtilerek, “Bütün insanların güvenliği sağlanmalı ve sağdan gelen tehdit artık ciddiye alınmalıdır. Bir yurt bakanı toplumu daha da kutuplaştırmak yerine ülkemizdeki temel değerler açısından açık bir tutum sergilemelidir. Bunları yerine getirmeyen bir bakanın ‘görevini bırakarak, görevi bunları yapabilecek birine devretmesi’ gerekir” denildi.

Haberin Devamı

‘Güven duymuyoruz!’

DW Türkçe’nin haberine göre mektupta ayrıca, Chemnitz’de aşırı sağcıların düzenlediği gösteriler örnek gösterildi ve “Bu ülkenin vatandaşları olarak büyük kaygı içindeyiz. Aşırı sağcılar ‘yabancılar dışarı’ diye bağırıyor ve burada kastedilen biziz. Farklı göründüğümüz, isimlerimiz veya inancımız yüzünden çocuklarımız her yerde güven içinde ve özgürce hareket edemediği için kaygılıyız” ifadelerine yer verildi.

Söz konusu şartlar altında çoğulcu cumhuriyete inanan bir içişleri bakanına ihtiyaç duyulduğunun altını çizen dernekler, Seehofer’in “siyasi bütün sorunların anası göçtür” sözünün de kabul edilir bir tarafı olmadığını savundu. Açık mektubu imzalayan dernekler arasında Almanya Türk Toplumu (TGD), Berlin-Brandenburg Türkiye Toplumu (TBB), Yeni Alman Organizasyonları (NDO), sağcı, ırkçı ve antisemitist şiddete uğrayan mağdurlara danışma merkezi “ReachOut”, Polonya Sosyal Konseyi ve Almanya Sırplar Merkez Konseyi’nin bulunduğu bildirildi.