Gündem Seferihisar’da ‘turuncu bayram’

Seferihisar’da ‘turuncu bayram’

27.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’in Seferihisar ilçesinde mandalina sezonu bayram havasında açıldı.

Seferihisar’da ‘turuncu  bayram’

Seferihisar Belediyesi tarafından düzenlenen ‘17. Mandalina Şenliği’, renkli görüntülere sahne oldu. Belediye bandosu eşliğinde gerçekleşen rengarenk kıyafetli çocukların da yer aldığı kortej yürüyüşünde, binlerce kişi şenlik alanına yürüdü. Şenlik alanında mandalinalı ürünlerin yanı sıra Seferihisar’a özgü diğer ürünlerin de stantlarda satışı yapıldı.

Haberin Devamı

Seferihisar’da ‘turuncu  bayram’

Mandalina Kraliçesi

Belediye Başkanı Tunç Soyer, şenliği sadece eğlence için düzenlemediklerini, asıl meselenin mandalinanın makus talihini yenmesine destek olmak olduğunu söyledi.

Mandalina Şenliği, birbirinden ilginç yarışmalara sahne oldu. Jüri başkanlığını modacı Jeyan Gedik’in yaptığı yarışmada 1 numarayla yarışan Müge Ağaçhan Mandalina Kraliçesi, Arnavutluk vatandaşı Adrut Dauti de Mandalina Kralı seçildi.
Şenlik kapsamında düzenlenen En İyi Mandalina Yetiştiricisi yarışmasının birincisi Günay Tumba seçilirken, En İyi Mandalinalı Yemek birincisi Deniz Güntoğar, En İyi Mandalinalı Tatlı birincisi Gülgün Arkan, En İyi Hediyelik Eşya Tasarımı Birincisi Ayfer Güleç, En Yavaş Bisiklet Sürme Birincisi Enis Kuzey Öztürk oldu.

Haberin Devamı

Yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri, Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle Seferihisar Çocuk Belediyesi’nde görevli çocuklar tarafından verildi. Mandalina Şenliği Fettah Can konseriyle sona erdi.