Bugünlerde değişik bir reçel yapmak istiyorum ama karar veremiyorum diyorsanız, şeftali reçelinin tam da mevsimi. Peki şeftali reçeli nasıl yapılır? 

Malzemeler:

1 kilogram şeftali
800 gram toz şeker
1/2 tatlı kaşığı tereyağı
1/2 adet taze sıkılmış limon suyu

Yapılışı:

Yıkayıp, soyduğunuz şeftalilerin çekirdeklerini çıkartın. Şeftalileri minik küpler halinde kesin. Derin bir tencereye bir kat şeftali, bir kat toz şeker serpip toz şeker bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Malzemeleri kapağı kapalı tencerede ortalama 2-3 saat bekletin. Şeftaliler suyunu saldığında reçel tenceresini ocağa alın. Kısık ateşte, kaynamaya bırakın. Yüzeye çıkan köpükleri delikli bir kepçe yardımıyla alıp tereyağı ekleyin. Kısık ateşte pişirme işlemini 2-3 dakika daha sürdürün. Koyulaşıp kıvam almaya başlayan reçele, limon suyunu katıp kısa bir süre daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Reçeli, önceden temizleyip kuruladığınız kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapattıktan sonra ters çevirerek oda sıcaklığında muhafaza edin. 

Not: Soğuttuğunuz reçeli güneş görmeyen ve serin bir yerde muhafaza edin.

Afiyet olsun.