Şeftalinin Besin Değerleri


•    Şeftali cilde güzellik kazandırır ve renk pigmentlerini harekete geçirir.
•    Bağırsaklarda bulunan zararlı kurtçukların temizlenmesinde büyük bir etkisi vardır.
•    A vitamini açısından zengin olan şeftali kanserli hücrelerin oluşumunu önler.
•    %80’i su olan bu meyve bol miktarda lif içerir ve bu sayede kilo vermeye yardımcı olur.
•    Düzenli olarak şeftali tüketmek bapırsak hareketlerini düzenler.
•    Araştırmacılar şeftalinin antioksidan bir meyve olduğunu ve bu sayede mikyobiyal aktiviteleri önlediğini vurgulamaktadır.
•    Şeftali idrar söktürücü etkisiyle de bilinir.
•    Şeftali çiçekleri yatıştırıcı özellik taşır ve su içerisinde şeker ve bal ile kaynatıldığında huzursuz çocukları sakinleştirir.


 

 

Şeftalinin iyi geldiği hastalıklar ve sağlık sorunları:


•    Anemi
•    Astım
•    İdrar kesesi ve böbrek taşları
•    Bronşit
•    Kuru öksürük
•    Gastrit
•    Yüksek tansiyon
•    Hazımsızlık

Mutfaklarda Şeftali Festivali!


Pek çok tatlıda ve meyve salatasında kullanılan şeftali hoş kokusu ve tadıyla her daim mutfaklarda yerini almaktadır. Şeftalinin reçeli, kompostosu, hoşafı ve daha pek çok kullanım şekli de mevcuttur. Şeftalinin içerisinde bulunan doğal şeker ise tatlılara daha hoş bir lezzet katmaktadır.