Ankara SEĞMEN KONAK VE PARKI’NA GÖRKEMLİ AÇILIŞ

SEĞMEN KONAK VE PARKI’NA GÖRKEMLİ AÇILIŞ

21.05.2015 - 09:59 | Son Güncellenme:

.

SEĞMEN KONAK VE PARKI’NA GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Mamak halkına kültür, sanat ve eğitim alanında hizmet götürecek Seğmen Konağı ve Parkı hizmete açıldı.
Mahallelilerin paylaşımını artıracak ve kaynaşmalarına vesile olacak tesisin açılış kurdelesini Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve eşi Zeliha Akgül, AK Parti Ankara Milletvekili Fatih Şahin, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Mamak Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Gültekin ve AK Parti Ankara Milletvekili adayları birlikte kesti. Kalkınmanın yerelde başladığını kaydeden Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Akgül’ü tebrik ederek, “Eskiden mahallelerimizde belediyelerin bu tür binaları olmazdı. Şimdi kültür merkezleri, semt konakları, aile merkezlerimiz var. Mamak Belediyemiz her mahallemize bu tür güzel tesisler kazandırıyor, vatandaşlarımız bu tesislere gidiyor, etkinliklerde bulunuyorlar. Yeni Türkiye’yi yerelde başlayan kalkınma ile inşa ediyoruz” dedi. Mamak halkına verdikleri sözü yerine getirdiklerini kaydeden Akgül, 25 yılda hayata geçirilmeyen yatırımları 6 yılda Mamak’a kazandırdıklarını söyledi. Açılış sonrası Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve misafirlere tesisi gezdiren Akgül, tesis hakkında detaylı bilgi verdi. Akgül, kursiyerler tarafından yapılan tabloları inceleyen Akdoğan’a, aile merkezi eğitmenleri tarafından yapılan keçe tablo hediye etti.
ÇOK AMAÇLI KONAK
Tesisin bulunduğu alanın tamamlanmadan evvel insanların dönüp bakmamak için çaba sarf ettiği bir yer olduğunu kaydeden Akgül, “Mamakımız’a yakışan konağımızda, 2 adet çok amaçlı salon, üst katında geleneksel Türk el sanatlarının ağırlık kazanacağı ve sergi salonu, kursları ile hanım kardeşlerimize hitap edecek bir aile merkezi, kreş bulunuyor. Konağın yanı sıra etrafında toplam 20 bin metrekarelik park alanı ile koşu yollarından, fitness alanına, amfi tiyatrosundan, çocuk oyun alanlarına kadar tam bir yaşam alanını ilçemize kazandırdık” dedi.
ÜÇ ŞEKİLDE ULAŞIM
Tesise ulaşım anlamında da farklılık oluşturduklarını belirten Akgül, “Bu tesisi farklı kılan özelliklerden biride kotta yüksek bir yer olduğu için aşağıdan yukarıya yürüyüş yolları, araç yolları ve yatay asansörlerle ulaşım sağlanacak. Tesisin modern ve geleneksel işçiliği ile de konuşulacağını kaydeden Akgül, Mamak’a ve Misket Mahallesi’ne hakim bir tepe üzerinde inşa edilen konak içerisindeki seyir teraslarında vatandaşlar Mamak’ın pek çok noktasını rahatlıkla görebilecek” dedi.
AÇILIŞ BAYRAMI SÜRÜYOR
Geçen dönem ilçede 250 milyon TL yatırım yaptıklarını kaydeden Akgül, “Mamak’a yıllarca hizmet edecek dev projelerin bir kısmını geçen dönem açtık. Mayıs ayı içerisinde de değeri toplam 122,5 milyon TL’yi bulan birçok tesisin açılışını birer birer yapıyoruz” dedi. Geçtiğimiz hafta hizmete giren Neşet Ertaş Aile ve Kültür Merkezi ile başlayan açılışların Mayıs ayı boyunca devamının geleceğini belirten Akgül, “23 Mayıs’ta Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun teşrifleri ile hem büyükşehir belediyemizin hem de belediyemizin toplu açılış töreni gerçekleşecek. Tören kapsamında 118 park, Zübeyde Hanım Aile Merkezi, Hürel Anadolu Bahçesi, Peyami Safa Teras Park, Tenzile Erdoğan Aile Merkezi ve Bilgi Evi, Gülveren ve Mamak Kapalı Pazaryerleri gibi birçok yatırımın daha açılışını gerçekleştireceğiz” dedi.Mamak Belediyesi Seğmen ekibinin halk oyunu gösterisiyle renk kattığı açılış törenine Mamak Belediyesi meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.