Gündem Şehidi oğlu Türk bayrağı ile uğurladı

Şehidi oğlu Türk bayrağı ile uğurladı

20.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Van’da şehit olan polis Abdullah Delibaş, Nusaybin’de şehit düşen Uzman Onbaşı Furkan Aydemir ile 18 gün önce PKK’nın açtığı ateşte yaralanan ve GATA’da şehit düşen özel harekât polisi Hakan Yurtoğlu dün son yolculuklarına uğurlandı

Şehidi oğlu Türk bayrağı ile uğurladı

Van’ın İpekyolu ilçesinde PKK’lı teröristlerin bulunduğu eve yapılan operasyon sırasında ağır yaralan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan polis memuru Abdullah Delibaş (33) ve Nusaybin’de şehit olan Uzman Onbaşı Furkan Aydemir (25) ile Nusaybin’de 18 gün önce başından yaralanan ve GATA’da şehit düşen özel harekat polisi Hakan Yurtoğlu son yolculuklarına uğurlandı.
2 çocuk babası Delibaş, memleketi Kilis’in Elbeyli ilçesinde 3 bin kişinin katıldığı törenle uğurlandı. Şehit polisin eşi, babası Süleyman, kardeşleri ve yakınları tabuta kapanarak ağıtlar yaktı. 6 ay önce yine Van’da teröristlerin yola döşediği patlayıcının infilak ettirilmesi ile yaralandığı öğrenilen Delibaş’ın 5 ay önce Van’a giderek görevine başladığı belirtildi.
Babanın feryadı
Uzman Onbaşı Aydemir’in cenazesi, memleketi Elazığ’ın Kırklar Mahallesi’ndeki babasının evine götürülerek burada helallik alındı. Sonra Fetih Camii’nde kılınan cenaze namazı sırasında şehidin babası Mustafa Aydemir, Hakkari’de görevli oğlu Uzman Erbaş Ömer ve diğer oğlu Emre Aydemir’in ellerini tutarak gözyaşları döktü. Aydemir’in cenazesi kılınan namazı ardından Asri Mezarlık’ta toprağa verildi.
Oğlu karşıladı
Nusaybin ilçesinde 18 gün önce PKK’lı teröristler tarafından açılan ateş sonucu başından yaralanan ve tedavi gördüğü GATA’da önceki gün şehit düşen Yurtoğlu’nun cenazesi dün memleketi Sivas’a getirildi. Şehidi havaalanında 3 yaşındaki oğlu Muhammed Taha her şeyden habersiz karşıladı. Şehidin 1 yaşındaki diğer oğlu Yusuf Emin ise alana getirilmedi. 15 bin kişinin katıldığı törenin ardından şehidin cenazesi Yukarı Tekke Mezarlığı içerisinde bulunan Polis Şehitliği’ne götürülerek burada toprağa verildi.