Gündem Şehidin adı köprüde yaşayacak

Şehidin adı köprüde yaşayacak

14.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Van’da teröristlerin geçiş güzergahı olan köprü yıkılarak 5 yeni köprüye destek sağlandı. Bu köprülerden birine şehit korucunun adı verildi

Şehidin adı köprüde yaşayacak

Van’ın Çatak İlçesi Körüklü Vadi girişine önceki DBP’li Van Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yıl 450 bin lira harcanarak yapılan köprü, 1 ay önce Çatak Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül tarafından teröristlerin geçiş güzergâhı olduğu gerekçesiyle yıkıldı.
Akgül, yıkılan köprünün malzemeleriyle Cumhuriyet, Adnan Menderes ve Bahçelievler Mahallelerindeki 5 köprünün yenilenip genişletildiğini söyledi.
‘Amaç halka hizmet’
Yenilenen ve genişletilen köprüler vatandaşların hizmetine girerken, Cumhuriyet Mahallesi’nde Çatak Deresi üzerindeki köprüye 14 Nisan 2017’de Kaçit Mahallesi yolunda PKK’lı teröristlerin döşediği el yapımı patlayıcını inflak ettirilmesi sonucu şehit düşen güvenlik korucusu Kasım Sancar’ın adı verildi.
Akgül, “Sadece teröristlerin rahatı ve fotoğraf çekmelik köprü yapmışlar. Bizde bu milletin hakkı olan köprüyü söküp merkeze taşıyarak 5 tane köprümüzün güçlendirilmesi ve çevre düzenlemesi şeklinde tüm parçalarını kullandık. Böylece milletin parasını israf etmeden yine millet için kullandık. Bizim amacımız teröriste değil vatanını milletini seven halkımıza hizmettir” dedi.

Haberin Devamı