Gündem Şehidin babasına ‘haciz’ ayıbı

Şehidin babasına ‘haciz’ ayıbı

30.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hakkâri’de 2012’de şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi’nin babası Satılmış Çiftçi, oğlunun cep telefonu borcunu ödemek istedi. O gün ‘Şehidin borcu yok’ diyen GSM şirketi, 5 yıl sonra acılı babaya faiziyle birlikte borç çıkardı, ‘Ödemediğiniz takdirde haciz başlatacağız’ mesajı gönderdi

Şehidin babasına  ‘haciz’ ayıbı

Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde, teröristlerce önceden yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi’nin (24) İzmir’de yaşayan babası Satılmış Çiftçi’den (63), 5 yıl sonra oğlunun bir GSM operatörüne borcu olduğu gerekçesiyle 2 bin 200 lira istendi.

Haberin Devamı

2012 yılında Hakkari-Çukurca karayolunda askeri konvoyun geçişi sırasında PKK’lı teröristlerin, önceden yola döşediği patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi, İzmir’de gözyaşları arasında toprağa verildi.

Babayı yıkan mesaj

Karabağlar’da yaşayan şehidin babası Satılmış Çiftçi, oğlunun bir GSM firmasına 300 lira cep telefonu borcu olduğunu öğrendi. Borcu ödemek için GSM bayiine gittiğini anlatan Çiftçi, “Oğlunuz şehit olduğu için borç sistemden düştü” cevabını aldığını söyledi.

5 yıl sonra Çiftçi’ye, GSM şirketine bağlı olduğunu söyleyen avukatlık bürosundan, “Telefon faturası borcunun faiz ve masraflarla birlikte 2 bin 200 liraya ulaştığı ve ödemediği taktirde evlerine haciz geleceğini” bildiren mesaj geldi. Borç mesajıyla şaşkına döndüğünü dile getiren Çiftçi, “5 yıl sonra ‘Borcunuz var, ödemezseniz evinize haciz’ gelir diye önce mesaj attılar, sonra da telefonla aradılar. O zaman ‘borcunuz yok’ dediler, şimdi faizleriyle birlikte 2 bin 200 lira borç çıkardılar” diyerek tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Oğlunun sözlendikten 1 hafta sonra şehit düştüğünü, Doğu görevini bitirdikten sonra düğün yapmak istediğini ancak hayallerinin yarım kaldığını söyleyen baba Çiftçi, “Oğlumun en büyük hayali doğu görevini bitirdikten sonra İzmir’den bir daire alıp annesinin yanında olabilmekti. Annesi diyaliz hastasıydı. Zaten oğlunun acısına dayamadı, onu da kaybettik. Oğlum evimizin ışığıydı. Onu kaybettik, evimizin ışığı söndü” dedi.

Numarayı ablası aldı

Abla Satı Çiftçi de, kardeşi şehit olduğunda telefon numarasını üzerine almak için başvurduğunu belirterek, “Numaranın havuza düştüğü ve takip ettiğim takdirde alabileceğim söylendi. Takip ettim ve kardeşimin cep telefonu numarasını aldım. O zaman bile bir borcunun olduğunu söylemediler” diye konuştu.

Bakan Kaya devreye girdi

Olayı öğrenen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya devreyi girdi. Yetkililere talimat veren Kaya’nın talimatıyla bakanlık yetkilileri ilgili operatör firmasıyla görüştü ve borç silinerek haciz işlemi kaldırıldı.

Yazarlar