Eğitim Şehir'de Tercih Dönemi Başladı

Şehir'de Tercih Dönemi Başladı

01.07.2015 - 13:44 | Son Güncellenme:

Öğrencilerine sağladığı dünya standartlarındaki akademik eğitimin yanı sıra onların sosyal ve kültürel gelişimlerine de önem veren İstanbul Şehir Üniversitesi, Tercih Dönemi Tanıtım Günleri kapsamında 29 Haziran – 14 Temmuz tarihleri arasında kapılarını tüm üniversite adaylarına açtı.

Şehirde Tercih Dönemi Başladı

Şehrin kalbindeki İstanbul Şehir Üniversitesi’nin Doğu Kampüsü’nde gerçekleştirilecek olan Tercih ve Tanıtım Günleri kapsamında üniversite adayları kampüs olanaklarını yakından görme ve ders alacakları akademisyenlerle tanışma imkanına sahip olacaklar. Mevcut öğrencilerle birlikte kampüsleri gezme fırsatı yakalayacak olan aday öğrenciler, sorularını başta İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ademoğlu olmak üzere tüm akademisyenlere sorabilecekler.

Haberin Devamı

ŞEHİR’li öğrencilerin 3’te 2’si burslu

İstanbul Şehir Üniversitesi’nin 6 fakültesindeki 14 bölümünde yaklaşık 3300 öğrenci öğrenim görüyor. Eşdeğer olarak bakıldığında her 3 öğrenciden 2’sinin öğrenim ücreti muafiyeti bulunuyor. Üniversiteye yerleşip kayıt olan tüm öğrencilere dizüstü bilgisayar hediye ediliyor. Üniversitede, %100, % 75, % 50 ve %25 burslu programların yanı sıraAkademik Başarı Bursu, Uluslararası Bakalorya (Ib) Destek Bursu, Abitur Destek Bursu, Matura (Reıfeprüfung) Destek Bursu, Şehit Çocukları Bursu, Peşin Ödeme İndirimi, Kardeş İndirimi yer alıyor. Ayrıca, ücretli ve kısmi burslu programlara birinci tercihinden yerleştirilenlerle yerleştiği tercih sırasına kadar olan tüm tercihleri İstanbul Şehir Üniversitesi programları olanlara %10 oranında İlk Tercih Bursu veriliyor.

Haberin Devamı

Çok kültürlü ortamda eğitim imkanı

ŞEHİR’de 80 ülkeden 500’ün üzerinde uluslararası öğrenci bulunuyor. Uluslararası öğrenci oranının yüzde 18’e ulaştığı ŞEHİR, bu oranı önümüzdeki yıllarda daha da yukarılara çekmeyi hedefliyor.ŞEHİR, öğrencilerine yurtdışına çıkmadan çok kültürlü ve çok dilli bir ortamda eğitim görme imkanı sunuyor.

“Diplomadan daha fazlası”

Öğrencilerin, kampüs olanakları, yurtdışı eğitim işbirlikleri ve burs olanakları başta olmak üzere birçok alandaki sorularına yanıt alabilecekleri Tercih ve Tanıtım Günleri’nin üniversite adaylarının doğru tercih yapmaları açısından çok önemli olduğunu belirten İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ademoğlu, “Geçtiğimiz yıl ilk mezunlarımızı vermenin gururunu yaşıyoruz. Hızlı ve emin adımlarla büyümeye devam ediyoruz. Öğrencilerimizin eleştirel ve özgür düşünceyi geliştirmelerine ve farklı disiplinlerle tanışmalarına fırsat sağlayan birinci sınıf müfredatındaki ortak derslerimiz, bölümler arası geçiş imkanı, uluslararası ortam, sunduğumuz olanaklar ve konumumuz,tercih edilmemize neden olan farklılıklarımızın başında geliyor. George Mason ve Wisconsin Üniversiteleri gibi dünyaca ünlü üniversitelerle işbirliğimiz bulunuyor. Ayrıca, Erasmus programına da dahiliz.Gençlerimizin,kariyerlerini ve dolayısıyla hayatlarını etkileyecek bu Tercih Dönemi’nde bizi yakından tanımalarını ve üniversitemizin imkanlarını yakından görmelerini istiyoruz. Çünkü İstanbul Şehir Üniversitesi’nde diplomadan daha fazlası var” dedi.

Haberin Devamı

“Girişimci gençler yetiştiriyoruz”

İstanbul Şehir Üniversitesi’nin şehir ve iş hayatının içinde 3 kampüse sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Ahmet Ademoğlu, “Akademik gücümüzü kampüs olanaklarımızla birleştirdik. Bu sayede dünya ile rekabet edebilen mezunlar yetiştiriyoruz. Devreye girecek Dragos kampüsümüzle de eğitim bölümleri, kongre merkezi, sergileme mekanları, açık hava etkinlik alanları, zengin bir kütüphane, sosyal yaşam alanları ve yurtlar ile yaklaşık 6 bin öğrenciye hizmet vereceğiz”” diye konuştu. Üniversitede, sosyal ve kültürel aktiviteler gerçekleştiren 34 öğrenci kulübü bulunduğunu belirten Prof. Dr. Ahmet Ademoğlu, şunları söyledi: “Öğrencilerimize sadece teorik bilgiler vermiyoruz. Özellikle sosyal ve beşeri bilimler alanında yetiştirdiğimiz öğrencilerimize sosyal ve kültürel fayda yaratma ve bunu sürdürülebilir kurumlara dönüştürme konusunda beceri ve motivasyon kazandırmak istiyoruz. eğitim-öğretime başladığımız 2010 yılında bir İstanbul Kalkınma Ajansı Projesi olarak ortaya çıkan Teknoloji Transfer Ofisimiz ve ona bağlı araştıma modüllerimiz kamu ve özel sektör destekli projeler, girişimcilik, kuluçka gibi konularda faaliyet gösteriyor. Halihazırda süregiden ya da tamamlanmış 50’ye yakın projemiz TÜBİTAK, İstanbul Kalkınma Ajansı, AB Çerçeve Programı gibi kurumlardan yaklaşık 10 Milyon TL destek aldı. 2014 yılında ülkemizde Bilkent, Koç, Sabancı, Özyeğin gibi dört vakıf üniversitesinin elde etmeyi başardığı TÜBİTAK-1503 kodlu Teknoloji Transfer Merkezi Desteği’ni kazanmamız bu alanlardaki faaliyetlerimize yeni bir boyut getirdi. 2015 yılında ise Avrupa Yatırım Fonu’nun 35 Milyon Avro ile destekleyeceği girişim fonunu adaylarla buluşturacak konsorsiyumun içinde yer almayı başardık. Ofisimiz girişim alanında yenilikçi fikirleri inceleyerek bu fonla buluşturmaya çalışacak.”

Haberin Devamı

Güçlü akademik kadro ŞEHİR’de

Haberin Devamı

Uluslararası düzeyde tanınan güçlü bir akademik kadroya sahip olan İstanbul Şehir Üniversitesi’ni tercih eden akademisyenler arasında Şerif Mardin, Kemal Karpat, Mehmet Genç, Ergun Özbudun, Ferhat Kentel, Mesut Yeğen, Medaim Yanık, Erkan Türe, Mahmut Mutman, Serap Yazıcı, Macit Kenanoğlu gibi her biri kendi alanında uzman isimler yer alıyor.Akademik kadro, ŞEHİR araştırma üniversitesi olarak yapılandığı için hem bilimsel çalışmalara hem de öğrencilere daha fazla vakit ayırabiliyor.

İstanbul Şehir Üniversitesi Tercih Dönemi Tanıtım Günleri, 29 Haziran – 14 Temmuz tarihleri arasında haftanın yedi günü 10.00 – 17.00 saatleri arasında Doğu Kampüsü’nde gerçekleştirilecek.

Program:
10.00 – 14.00 Akademik Kadro ile Görüşmeler

14.00 – 15.00 Rektörle Söyleşi

15.00 – 17.00 Akademik Kadro ile Görüşmeler