Ankara Şehir Hastanesi Çevresine Yeni Yol Yapılacak

Şehir Hastanesi Çevresine Yeni Yol Yapılacak

22.08.2018 - 14:06 | Son Güncellenme:

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak yeni yolla Bilkent Şehir Hastanesi çevresi Angora Bulvarı'na bağlanacak

Şehir Hastanesi Çevresine Yeni Yol Yapılacak

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak yeni yolla Bilkent Şehir Hastanesi çevresi Angora Bulvarı'na bağlanacak.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bilkent Şehir Hastanesi çevresinde yapılan çalışmalar kapsamında yeni bir yol daha açılacak.

Yapılacak yeni bulvar, Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü girişiyle birleşen Angora Bulvarı'nı Bilkent Şehir Hastanesine kadar getirecek.

Kampüs girişine inşa edilecek çok katlı kavşak sayesinde sürücüler, Angora Bulvarı'ndan hem Eskişehir yoluna hem de Bilkent Şehir Hastanesine kesintisiz devam edebilecek.

- 6 şeritli ve çok katlı kavşak yapılacak

Yeni kavşak ve bulvar çalışmasına ilişkin bilgi veren Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, yeni yol çalışması sayesinde Hacettepe-Beytepe kampüs yolu kesişiminde oluşan araç trafiğinin de rahatlayacağını belirtti.

Haberin Devamı

Yetkililer, "Hacettepe Üniversitesi girişinde yer alacak çok katlı kavşak üç gidiş üç geliş olacak. Bu üst geçit sayesinde Angora Bulvarı'nda trafik akışında süreklilik sağlanacak ve Eskişehir Yolu (Dumlupınar Bulvarı) istikametine gitmek isteyen araçlar iki şerit olarak ard germe ile yollarına devam edebilecek." ifadelerini kullandı.

Üç katlı kavşağın en alt katından Hacettepe Üniversitesine, bir üst katından Bilkent Şehir Hastanesine bağlantı sağlayabilecek sürücüler, en üst kattan da Angora Bulvarı'nı kullanarak Eskişehir Yoluna geçiş yapabilecek.

Belediye yetkilileri, kavşakta yapılacak üst geçidin Beysukent istikametinin 72 metre, Ankara merkez istikametinin ise 100 metre uzunluğunda yapılacağını söyledi.

Üst geçit hakkında teknik bilgiler veren yetkililer, ana ve yan yolların birbirinden ayrılacağını bildirdi.

- Başkente yeni bir yol daha geliyor

Öte yandan, Eskişehir yolu gidiş istikametinden Bilkent Şehir Hastanesine direkt ulaşımı sağlayacak, Bilkent ve Hacettepe Köprülerinde trafik yoğunluğunu azaltacak bir başka yol çalışmasına daha başlandı.

Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, söz konusu yeni üst geçidin Danıştay ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasından Bilkent Şehir Hastanesi istikametine dönüşe imkan sağlayacağını belirtti.

İki şeritli üst geçidi kullanmak isteyenlerin Mahall Ankara önünden giriş yapacaklarını kaydeden yetkililer, toplam uzunluğu 288 metre olacak üst geçitte 2 asansör ile 2,5 metre genişliğinde ve 108 metre uzunluğunda yaya yolunun bulunacağını bildirdi.