Gündem Şehit annesinin sessiz gözyaşları

Şehit annesinin sessiz gözyaşları

07.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hakkari’de şehit olan uzman çavuşlar Tuncay Küssen ile Mehmet Esen dün toprağa verildi. Esen’in annesinin sandalyede sessizce ağlaması, yürekleri dağladı

Şehit annesinin sessiz gözyaşları

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinin ikinci köprü mevkiinde köy korucuları arazi arama tarama faaliyeti yaparken, PKK’lı teröristlerin önceden yerleştirdiği bombayı patlatması sonucu 2 köy korucu şehit oldu, 1 korucu yaralandı. Önceki gün de Hakkari’de 2, Bitlis’te 1 asker şehit olmuştu. 24 saat içerisinde şehit sayısı 5’e yükseldi.

Haberin Devamı

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Tekeli Köyü’nün Kuzey Irak’a sıfır noktada bulunan Mergesav bölgesindeki askeri üs bölgesine PKK’lı teröristler, önceki gün saat 12.00 sıralarında havan ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Saldırıya askerlerin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 26 yaşındaki Balıkesir nüfusuna kayıtlı Jandarma Uzman Çavuş Tuncay Küssen ile 28 yaşındaki Afyonkarahisar Çay ilçesi nüfusuna kayıtlı Piyade uzman Çavuş Mehmet Esen şehit olurken, 6 asker de yaralandı. Şehit askerler için dün sabah saatlerinde Hakkari Dağ ve Komando Tugayında tören düzenlendi. Törenin ardından şehitler memleketlerine gönderildi.

‘Gitme Mehmet’

Şehit Esen’in, Afyonkarahisar’ın Çay ilçesine bağlı Karacaören Beldesi’ndeki baba evinde taziye çadırı kurdu. Türk bayraklarıyla şehit Esen’in cenazesinin eve getirilmesini bekleyen kadınlar, PKK’yı lanetledi. “Ülkemizi kimse bölemeyecek” diye gözyaşı döken kadınlar, ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’ diye bağırdı. Evin önünde oğlunun cenazesini bekleyen Ayşe Esen ise oturduğu sandalyede sessizce ağladı. Şehidin cenazesi baba evinin bulunduğu sokağa girişi sırasında yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin kız kardeşlerinden biri ’Gitme Mehmet’ diye tabuta sarılarak, uzun süre gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

Helallik alınması sırasında baba evinde bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, şehidin yakınlarına teröristlerin hak ettiği en ağır cezayı alacağını söyledi. Şehidin cenazesi daha sonra tören için Karacaören Belde Meydanı’na getirildi. Cenaze töreninde baba İbrahim Esen ise Bakan Eroğlu ile birlikte saf tuttu. Namazın ardından Esen’in cenazesi, Karacaören Mezarlığı’nda toprağa verildi. Bekar olan şehit Mehmet Esen’in kısa süre önce nişanlandığı, 3 yıldan beri orduda görev yaptığı öğrenildi.

İki korucu şehit oldu

Beytüşşebap ilçesine 5 kilometre mesafede bulunan Sinekli Meydan mahallesinin ikinci köprü mevkiinde kontrolünde bulunan korucular, sabah erken saatlerde yoldan 200 metre mesafedeki arazide arama tarama yaparken PKK’lılar tarafından daha önce menfeze yerleştirilen uzaktan kumandalı patlayıcı infilak ettirildi. Patlamada, geçici köy korucuları İdris, Recep ve Feti Aslan yaralandı. Beytüşşebap Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan İdris ve Recep Aslan kurtarılamayarak, şehit düştü. Feti Aslan ise ilk müdahalenin ardından helikopterle Şırnak Askeri Hastanesi’ne sevk edildi.