Osmaniye ŞEHİT BABASINDAN DUYGULANDIRAN BAĞIŞ

ŞEHİT BABASINDAN DUYGULANDIRAN BAĞIŞ

19.09.2014 - 13:42 | Son Güncellenme:

.

ŞEHİT BABASINDAN DUYGULANDIRAN BAĞIŞ

Osmaniye’de 91 yaşındaki şehit babası Mehmet Aydoğan, 19 Eylül Gaziler Günü’nde, oturduğu iki katlı müstakil evini Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şubesi’ne bağışladı. Şehit babası Aydoğan, bağış yaparken gözyaşlarını tutamadı.
Beraber oturduğu oğlu Osman Aydoğan ile birlikte Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şubesi’ne gelen Mehmet Aydoğan, evinin tapusunu Dernek Başkanı Durmuş Öksüz’e teslim etti. Oğlu Piyade Er Mevlüt Aydoğan’ın 2000 yılının Nisan ayında vatani görevini yaptığı Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesi kırsal alanında bölücü terör örgütü mensuplarınca döşenen mayına basması sonucu şehit olduğunu kaydeden Baba Aydoğan, şehit ailelerine tanınan faizsiz konut kredisi ile 2002 yılında ev aldığını söyledi. Şirinevler Mahallesi’nde bulunan 341 metrekare alan içerisindeki 2 katlı müstakil evin artık kredi borcunun kalmadığını belirten 9 çocuk babası Aydoğan, “Allah hayırlı eylesin, güle güle kullansınlar. Ben evimi seve seve çocuklarıma danışarak bağışta bulundum. Bu kazanç bana şehit oğlumdan geldi, bende bunu buraya geri bağışlıyorum” dedi.
Dernek Başkanı Durmuş Öksüz ise “Şehit babamız Mehmet Aydoğan, şehit ailelerine verilen faizsiz konut kredisini rahmetli oğlu şehit olduktan sonra kullanmış. O kredi ile kendisine bir ev almış. Geçtiğimiz günlerde bu şehidimizden dolayı almış olduğu evi derneğimize bağışlamıştır. Kendisine şahsım, yönetim kurulu ve üyelerim adına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Başkan Öksüz, bağışlanan evin ilerde kiraya verileceğini ve gelirinin dernek yararına kullanılacağını söyledi.