Gündem Şehit babaya karneyle ziyaret

Şehit babaya karneyle ziyaret

23.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye genelinde 17.5 milyon öğrenci dün karnelerini aldı. Terör gölgesinde yaşayan öğrencilerin sevinçleri kursağında kaldı. Şehit çocukları babalarının mezarını ziyaret etti

Şehit babaya karneyle ziyaret

2015-2016 eğitim ve öğretim yılının ilk dönemini tamamlayan yaklaşık 17.5 milyon öğrenci, dün karnelerini düzenlenen etkinliklerle aldı. Yozgat’ta Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Koçak’ın 9 yaşındaki kızı Gülten Naz, karnesini aldıktan sonra babasının mezarını ziyaret etti. Babasının mezarındaki karları temizlerken duygulanan Naz, dua ettikten sonra “Baba karnemi aldım. Karnemi alır almaz da senin yanına geldim. Seni çok seviyorum, keşke ölmeseydin” diye seslendi. Koçak, 25 Temmuz 2015’te Diyarbakır Lice’de zırhlı aracın geçişi sırasında terör örgütü mensuplarınca yapılan bombalı saldırıda şehit olmuştu.

Haberin Devamı

Buruk karne sevinci

-Kilis’te pazartesi günü Suriye tarafından atılan roketin bahçesine isabet etmesiyle bir kişinin öldüğü, bir kişinin de ağır yaralandığı patlamanın ardından hasar gören ve tatil edilen Eyüp Gökçe İmam Ortaokulu ile Nazlı Ömer Çetin İlkokulu’nda bazı öğrenciler gözyaşı döktü.

-Çanakkale’nin Gökçeada ilçesine bağlı Zeytinlik Köyü’nde iki yıl önce eğitim öğretime açılan Özel Gökçeada Rum İlkokulu’nda 5 öğrenci, Tepeköy’deki Özel Gökçeada Rum Ortaokulu’nda ve Gökçeada Rum Lisesi’nde de 11 öğrenci karnelerine kavuştu.

-Yarıyıl tatili nedeniyle Soma Cumhuriyet İlkokulu’nda karne töreni düzenlendi. Törende Soma Kaymakam Ahmet Altıntaş ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, öğrencilere karnelerini dağıtarak birer kitap hediye etti. Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden Emin Esen’in kızı Sıla Esen’e karne ve kitap hediyesini kaymakam verdi. Törene katılan anne Esma Esen gözyaşlarına engel olamadı.

Şehit babaya karneyle ziyaret


Hastanede karne

Haberin Devamı

-Hakkari’de 74 bin öğrenci karne heyecanı yaşayarak yarıyıl tatiline girdi. Hakkari 23 Nisan ilk ve Ortaokulu’nda 32 mevcutlu 4-F sınıfının 30 öğrencisi takdir alarak en başarılı sınıfı seçildi.

-Türkiye’nin ilk ve tek spastik çocuklar hastanesi olan Bursa Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi gören çocuklar karne heyecanı yaşadı.

-Isparta IYAŞ ortaokulu özel eğitim sınıfında eğitim gören ve hastalığı nedeniyle karnesini almaya gidemeyen yürüme ve zihinsel engelli Gülten Çelik, karnesini eve gelen arkadaşları ve öğretmenlerinin elinden aldı.

-Bursa Osmangazi İlkokulu’unda özel eğitim gören görme engelli yedi öğrenciye kabartma yazılı karne verildi. Derslerinden iyi not aldıklarını parmaklarıyla okuyarak öğrenen öğrenciler sevinçlerini aileleriyle paylaştı.

20 liraya takdir belgesi

Şanlıurfa’da karnesi kötü öğrencilere 20 liraya sahte takdir ve teşekkür belgesi hazırlayan bir internet kafe tespit edildi. Osmanlı Mahallesi’ndeki internet kafeye yapılan baskında, çok sayıda öğrencinin beklediği görülürken 8 takdir ve teşekkür belgesi ele geçirildi. Belgelere el koyan ekipler, kafe sahibi Mehmet K.’ya ceza kesti.