Gündem Şehit babaya kundakta veda

Şehit babaya kundakta veda

30.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

PKK’ya yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Üsteğmen Rahim Çelik’in son yolculuğu yürek dağladı. Henüz 5 aylık ikizlerin annelerinin kucağında babalarıyla vedalaşma anı avludakileri gözyaşlarına boğdu

Şehit babaya  kundakta veda

Şırnak’ta terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Üsteğmen Rahim Çelik dün Pendik’te düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze için Pendik’e Tarabya’dan helikopterle giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören öncesi şehit Üsteğmenin eşi Gökçe ile babası Güngör ve annesi Binazer Çelik’e başsağlığı dileklerini iletti. Genelkurmay Başkanı Akar da cenaze öncesi cami hoparlörlerinden okunan teşrik tekbirine eşlik etti.
İkizlerin vedası
Cenaze töreninde şehit askerin 5 aylık ikizleri İrfan ve Eymen Rahim de vardı. Şehit Üsteğmenin acılı eşi Gökçe Çelik, ikiz bebeklerini sırayla kucağına alarak eşinin Türk bayrağına sarılı tabutunun başına götürdü. O anlar herkesi gözyaşlarına boğarken, anne Binazer Çelik, “Benim yavrum ölmedi, Peygamber efendimize komşu gitti” diye ağlayarak oğlunun tabutuna sarıldı.
Eli kalbinde
Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra katılanlardan şehit üsteğmen için hellallik istendi. Askerlerin omuzunda avludan çıkarılan şehidin naaşı saygı geçişi için top arabasına konulurken, geçiş sırasında askerler şehidi selamladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da geçiş esnasında şehidi elini kalbine götürüp bir süre tutarak uğurladı. Camideki törenin ardından evinin önüne getirilen şehit Üsteğmen Rahim Çelik, burada okunan duanın ve helallik alınmasının ardından Sultanbeyli’deki Fatih Sultan Mehmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.