Bitlis Şehit Bozarslan'ın Adı Mezun Olduğu Okulda Yaşatılacak

Şehit Bozarslan'ın Adı Mezun Olduğu Okulda Yaşatılacak

15.12.2017 - 14:40 | Son Güncellenme:

.

Şehit Bozarslanın Adı Mezun Olduğu Okulda Yaşatılacak

BİTLİS (AA) - Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El-Bab bölgesinde DEAŞ terör örgütü tarafından düzenlen bombalı saldırıda şehit düşen piyade sözleşmeli er Muhammed Bozarslan'ın adı Adilcevaz ilçesinde mezun olduğu okula verildi.

Haberin Devamı

İlçedeki "İnönü Ortaokulu"nun adı, "Şehit Muhammed Bozarslan Ortaokulu" olarak değiştirildi.

Okulda düzenlenen törene, şehidin babası Maşallah Bozarslan, Kaymakam Arif Karaman, Belediye Başkanı Necati Gürsoy, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Savaş Dalgıç ve Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş katıldı.

Kaymakam Karaman, yaptığı açıklamada, şehidin ailesi ve vatandaşların talebi üzerine okulun adının değiştirildiğini söyledi.

Belediye Başkanı Gürsoy ise şehidin adının okulda yaşatılacağını belirterek, "Şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Bugün burada biz rahat yaşıyor, halkımıza rahat hizmet edebiliyorsak bunu vatan toprağını kanlarıyla sulamış şehitlerimize borçluyuz. Allah böyle acıları bir daha yaşatmasın." dedi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Müdürü Beşkardeş ise ilçede "İnönü İlkokulu" ve "İnönü Ortaokulu" isimli okulların bulunduğunu ifade ederek, "Şehidimiz Muhammed Bozarslan, İnönü Ortaokulu'ndan mezun oldu. Bize gelen talepleri değerlendirdik ve şehidimizin ismini mezun olduğu okula verdik. Diğer bir şehidimiz Uzman Çavuş Kemal Dursun'un ismini de mahallesinde yeni yapılacak bir okula vereceğiz." ifadesini kullandı.

Şehidin babası Maşallah Bozarslan da okula oğlunun ismini veren yetkililere teşekkür etti.