Gündem Şehit çocuklarına tablet jesti

Şehit çocuklarına tablet jesti

19.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın “Yalnız değilsiniz Türkiye’nin en büyük ailesi” projesi kapsamında, “Şehitlerimizin çocuklarıyla bayramlaşma merasimi” düzenlendi.

Şehit çocuklarına tablet jesti

Vilayetler Evi’nde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Halk Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu ile şehit yakınları katıldı.

Haberin Devamı


Erdoğan’ın bir şehit çocuğuyla yan yana izlediği program, Cumhurbaşkanlığı Sarayı müezzini tarafından şehitler için okunan Kur’an tilaveti ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan şehitler hakkında konuşmanın çok zor olduğunu belirterek “Ne söylesek hangi cümleleri kursak şehitlerimizin emanetini taşıyan kalplerin sızısına, hüznüne merhem olamayız. O kalpleri dindirecek olan yalnızca Allah’tır. Biz bir ölür bin diriliriz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozan terör odaklarına fırsat vermesin. Planlarını bozsun, ülkemizi yeniden huzur ve barış yurdu yapsın” dedi.

Bakan Gürcan ise “Aziz hatırları önünde şehitlere seslenmek istiyorum: Sizler bu millete ve milletin emanetlerine canınız pahasına sahip çıktınız. sizlerin yakınları sahipsiz değildir. Emanetiniz emanetimizdir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gürcan, şehit ve terör mağdurları yakınlarına verilen istihdam hakları kapsamında, Aile Bakanlığı’nca toplam 12 bin 540 hak sahibinin atamasının gerçekleştirildiğini, 339 hak sahibinin ise atama işlemlerinin devam ettiğini kaydetti.

Daha sonra Erdoğan ve Gürcan, şehit çocuklarına 2 bin adet tablet ve dizüstü bilgisayar dağıttı.