Ankara Şehit Cumali Gür İçin Hatıra Ormanı Oluşturuldu

Şehit Cumali Gür İçin Hatıra Ormanı Oluşturuldu

21.03.2018 - 19:40 | Son Güncellenme:

.

Şehit Cumali Gür İçin Hatıra Ormanı Oluşturuldu

ANTALYA (AA) - Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla Kızılot Mahallesi'nde tören düzenlendi.

Haberin Devamı

Törene, Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Garnizon Komutanı Albay Enver Sungur, Orman İşletme Müdürü Sedat Çalış, TEMA Manavgat Temsilciliği ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Programa, geçen ay Hakkari'de Irak sınırı bölgesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyon sırasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Er Cumali Gür'ün ailesi ve yakınları da katıldı.

Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit törende yaptığı konuşmada, ormancılığın önemine dikkati çekti. Manavgat'ın doğal güzellikleriyle cennet bir vatan olduğunu belirten Kaymakam Yiğit, bu şehitlerin bıraktığı cennet vatana her şeyiyle sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Sanayi ve orman dengesinin iyi korunması gerektiğini kaydeden Yiğit, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Kalkınma ve çevre dengesini iyi korumak durumundayız. Yoksa kalkınacağız diye çevremizi, tarım alanlarımızı, orman arazilerini tahrip ettiğimiz takdirde, teknolojinin sanayinin hiçbir anlamı yok. Bu anlamda duyarlı olmak durumundayız. Çocuklarımızı bu doğrultuda yetiştirmeliyiz. İşte bugün yapılan budur." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, şehit Cumali Gür adına oluşturulan hatıra ormanına fidan dikildi.

Orman İşletme Müdürlüğünün ücretsiz fidan dağıttığı etkinlik, çeşitli ikramlarla son buldu.