İstanbul Şehit Erkan Pala'nın İsmi Parkta Yaşatılacak

Şehit Erkan Pala'nın İsmi Parkta Yaşatılacak

15.07.2017 - 11:32 | Son Güncellenme:

.

Şehit Erkan Palanın İsmi Parkta Yaşatılacak

15 Temmuz darbe girişiminde, Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde, hainler tarafından göğsünden vurularak şehit olan Erkan Pala’nın ismi Eyüp’te bir parka verildi. Başkan Remzi Aydın, "Burayı ziyaret edenler Erkan Pala’nın fedakarlığını hissetsin, onun yaptığı kahramanlık dilden dile dolaşsın istiyoruz. Yeni Erkan Pala’lar yetişsin istiyoruz" dedi.
Eyüp Nişanca Mahallesinde revizesi tamamlanan Şehit Erkan Pala Parkı’nın açılış törenine şeref konuğu olarak Erkan Pala’nın ailesi ve oğlu Harun Pala’nın yanı sıra, 15 Temmuz Gazisi Mehmet Ünal, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, Eyüp İlçe Jandarma Karakol Komutanı Sadık Tatar, AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"Böyle bir onuru bize verdiğiniz için çok teşekkür ediyoruz"
Şehit Erkan Pala’nın 15 Temmuz gecesi mesajlaşma konuşmalarının okunmasının ardından konuşma yapan Şehit Erkan Pala’nın oğlu Harun Pala, "Böyle bir onuru bize verdiğiniz için çok teşekkürler. Babamdan bahsetmek isterim ama zaten mesajlaşma konuşmaları onu biraz olsun sizlere tanıtmıştır. Ben ama genelde bunun tam tersini düşündüm. Eğer babam o gün dışarı çıkmasaydı nasıl olurdu? Bu darbe önlenemeseydi nasıl olurdu? Babamın ismi nasıl yaşardı? Ben en çok bunu düşündüm. O yüzden bu onur hepimizin. Sadece Erkan Pala’nın değil 4 yıldır yaşadığımız bu Nişanca Mahallesinin tüm üyelerine aittir. Çünkü buradaki insanlar tankın karşısına çıkmasaydı bu darbe başarılı olsaydı, ben babamın isminin nasıl anılacağını yada nerelere yazılacağını tahmin bile etmek istemiyorum. O yüzden hepinize çok çok teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Özellikle sayın belediye başkanım ve kaymakamım bizi hiç yalnız bırakmadılar. Her gün yanımıza geldiler halimizi hatırımızı sordular. Allah onlardan razı olsun. Çok teşekkür ediyoruz böyle bir onuru bize bahşettiğiniz için" dedi.

"Yeni Erkan Pala’lar yetişsin istiyoruz"
Açılışta konuşan Başkan Remzi Aydın, "Hepinizi sevgi ve muhabbetle selamlıyorum ve hoş geldiniz diyorum. Burada mevcut bir parkı revize ettik. Bir takım yenilemeler yaptık. Ama bunlar çok önemli değil bir şekilde bunlar yatırım olarak yapılıyor ve yapılmaya devam edecek. Burada asıl vurgulanması gereken şey Şehit Erkan ağabeyimizin isminin her daim hatırlanması ve onun bütün milletimiz tarafından örnek alınmaya devam edilmesidir. Şehitlerimizi her anlamda, her fırsatta hatırlamak bizim borcumuzdur. Erkan ağabeyimiz yaşamıyla çevresine örnek olan bir insandı ama ölümü ile de örnek olmaya devam etti. Burayı ziyaret edenler Erkan Pala’nın fedakarlığını hissetsin, onun yaptığı kahramanlık dilden dile dolaşsın istiyoruz. Yeni Erkan Pala’lar yetişsin istiyoruz. Belki bu anlamda katkımız olur diye şehidimizin ismini verdik" ifadelerini kaydetti.
Konuşmaların ardından Şehit Erkan Pala Parkı’nın açılış kurdelesi dualarla kesildi.