Gündem Şehit eşe son dokunuş

Şehit eşe son dokunuş

26.07.2015 - 17:15 | Son Güncellenme:

Lice İlçesi'nde dün akşam bombalı aracın infilak ettirilmesi sonucu şehit olan İsmail Yavuz (37) ve Mehmet Koçak...

Şehit eşe son dokunuş

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde dün akşam bombalı aracın infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Kıdemli Başçavuş İsmail Yavuz (37) ve Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Koçak (39), 7'nci Kolordu Komutanlığı'nda düzenlenen askeri törenle memleketlerine gönderildi.

Haberin Devamı

7'nci Kolordu Komutanlığı'nda düzenlenen cenaze törenine, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, 2'inci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 7'inci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yıldız, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz katıldı. Burada düzenlenen cenaze törenlerinin ardından, şehit Jandarma Kıdemli Başçavuş İsmail Yavuz'un cenazesi memleketi Manisa Salihli'ye, şehit Uzman Çavuş Mehmet Koçak'ın cenazesi de memleketi Yozgat'a uçakla gönderildi. Şehit Yavuz ve Koçak'ın, evli ve 2'şer çocuk babası olduğu öğrenildi.

Şehit eşe son dokunuş

AĞIT VE TEKBİRLERLE GÖTÜRÜLDÜ

Diyarbakır’da düzenlenen törenin ardından şehit Uzman Çavuş Mehmet Koçak'ın naaşı, eşi ve çocuklarının da bulunduğu helikopterle Yozgat’a geldi. Şehit Mehmet Koçak’ın Türk bayrağına sarılı tabutu helikopterden alınarak cenaze aracıyla baba evine getirildi.

Haberin Devamı

Şehit yakınları, cenaze aracında tabutu açılırken, yakınlarının ağıtları yükseldi. Bu sırada eşi Dilek Koçak sinir krizi geçirirken, güçlükle ayakta durabildi.

Cenaze aracına yönelen gözü yaşlı eş, eşinin tabutuna sarılıp yüzüne son kez dokunurken, "Çocuklarımız yetim kaldı" diyerek gözyaşı döktü. Şehidin oğlu Enes’in ise yakınlarına sarılarak ağladığı görüldü.


Şehit Mehmet Koçak’ın cenazesi daha sonra ağıtlar ve tekbirlerleYozgat Çapanoğlu Büyük Camii’ne götürüldü.

YAVUZ'UN CENAZESİ YARIN TOPRAĞA VERİLECEK

Şehit Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz'un cenazesinin ise bugün akşam saatlerinde Salihli'ye getirileceği ve yarın öğle namazı sonrası Hamidiye Camisi'nde düzenlenecek askeri törenin ardından toprağa verileceği öğrenildi.