Manisa Şehit Hikmet Güler'in İsmi Okula Verildi

Şehit Hikmet Güler'in İsmi Okula Verildi

25.03.2018 - 15:14 | Son Güncellenme:

.

Şehit Hikmet Gülerin İsmi Okula Verildi

2012 yılında Hakkari’de bölücü terör örgütü mensuplarınca yola döşenen el yapımı patlayıcının (EYP) patlaması sonucunda şehit olan Uzman Çavuş Hikmet Güler’in ismi Manisa’nın Köprübaşı ilçesine bağlı Borlu Mahallesinde bulunan Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne verildi.
Şehit isminin okula verilmesi nedeniyle düzenlenen törene Köprübaşı Kaymakamı Volkan Hülür, Belediye Başkanı Zafer Mergen, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şubesi Başkanı Ümit Taydaş, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şubesi Salihli İrtibat Bürosu Sorumlusu Abdullah Varol, Köprübaşı İlçesi Daire Amirleri ve MHP Salihli Belediye Meclis Üyesi Yunus Candan ile şehidin babası Muammer Güler, şehidin eşi Dilek Güler, yakınları ile çok sayıda şehit yakını, gaziler ve vatandaşlar katıldı.
Törende bir konuşma yapan Köprübaşı Kaymakamı Volkan Hülür, “Şehit aileleri, şehitlerimizin bizlere bırakılan kutsal emanetidir. Bugün bu topraklarda özgürce yaşıyorsak, canını ve kanını bu kutsal topraklar için veren şehitlerimizin sayesindedir. Maddi ve manevi olarak her zaman şehit ailelerimizin yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şubesi Başkanı Ümit Taydaş ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Şehidimiz Hikmet Güler; vatanı, milleti için şehadet şerbetini 2012 yılında Çukurca yakınlarında teröristlerce menfeze konulan patlayıcı maddenin uzaktan kumandayla patlatılması sonucu hayata gözlerini yummuştur. Şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Daima onları gönlümüzde, kalbimizde muhafaza edeceğiz. Bugün okulumuza Şehidimiz Hikmet Güler’in ismini vermenin gururunu yaşıyoruz. Devletimiz daima yanımızda. Son yıllarda şehit yakınlarına ve gazilerimize yasal düzenlemelerle birçok katkı sağlayıcı gelişmeyi görmekteyiz. Bu hususlarda başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımız Binali Yıldırım’a, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya ve emeği geçen tüm hükümet yetkililerine teşekkür ediyorum.”
Tören sonrası şehidin ailesi ve katılımcılar, okulun içinde Şehit Hikmet Güler adına düzenlenen bölümü gezerken şehidin hayrına törende vatandaşlara pilav ve ayran ikramı yapıldı.
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şubesi Başkanı Ümit Taydaş ile şehit aileleri ve gaziler program sonrası Köprübaşı Kaymakamı Volkan Hülür’ü makamında ziyaret etti.