Amasya Şehit Kadir Çakı'nın İsmi Poliklinikte Yaşatılacak

Şehit Kadir Çakı'nın İsmi Poliklinikte Yaşatılacak

06.06.2018 - 17:07 | Son Güncellenme:

.

Şehit Kadir Çakının İsmi Poliklinikte Yaşatılacak

AMASYA (AA) - Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde teröristlerce tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen uzman çavuş Kadir Çakı'nın adı Amasya'da açılan semt polikliniğine verildi.

Haberin Devamı

Şeyhcui Mahallesi'nde açılan polikliniğe Şehit Kadir Çakı'nın adının verilmesi dolayısıyla tören düzenlendi.

Vali Osman Varol, törende yaptığı konuşmada, şehit Mehmetçiklerin isimlerinin sonsuza kadar yaşatılması gerektiğini vurgulayarak, bu kapsamda semt polikliniğine şehidin adının verilmesinin son derece güzel bir uygulama olduğunu söyledi.

Varol, şehidin hatırasının her gün yüzlerce vatandaşın adım atacağı bir tesiste yaşatılacağını dile getirerek, "Bu gerçekten çok hayırlı bir hizmet. Şehrimizde sağlık hizmetlerinin kalitesini yükseltecek çok önemli bir adım. Elimizdeki kaynakların doğru değerlendirilmesi ve uzun çabalar sonucunda bu başarıyı ortaya koyan Sağlık Müdürümüzü ve tüm sağlık teşkilatını tebrik ediyorum. Bu hizmetlerin ortaya çıkmasında sürekli destek olan çok kıymetli milletvekillerimize ve Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Polikliniğin ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

Haberin Devamı

Açılışa şehidin eşi Hanife Çakı, şehidin babası Bekir Çakı, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Zafer Uğur, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay ve İl Sağlık Müdürü Öner Nergiz katıldı.