Gündem Şehit olduğu gün oğlu oldu

Şehit olduğu gün oğlu oldu

09.10.2008 - 09:47 | Son Güncellenme:

Diyarbakır'da hain terörist saldırısı sonucu şehit olan polis Ahmet Kılıçarslan'ın ölüm haberi Yozgat'ın Esenli beldesinde oturan ailesini yasa boğdu.

Şehit olduğu gün oğlu oldu

Anne oğlunun peşinden ağıtlar yakarken 2 çocuk babası Kılıçarslan'ın üçüncü çocuklarını bekleyen eşi doğum yaptı. Şehit polisin öldüğü gün bir oğlu daha oldu...

Haberin Devamı

Diyarbakır'da silahlı ve bombalı saldırıya uğrayan polis servis midibüsünde şehit olan polis memuru Ahmet Kılıçarslan´ın babaocağına ateş düştü. Şehit Ahmet Kılıçarslan´ın Yozgat´ın Esenli Beldesi´nde oturan ailesi, çocuklarının şehit olduğu haber bültenlerinde öğrendiklerini söyledi.

BABASI ŞEHİT HABERİNİ TV'DEN ÖĞRENDİ

Şehit Ahmet Kılıçarslan´ın babası Rafet Kılıçarslan çocuğunun şehit olduğunu haber bültenlerinde öğrendiğini söyledi. Baba Rafet Kılıçarslan oğulu Ahmet Kılıçarslan´ın 2 çocuğu olduğunu ve eşinin de 3 cü çocuklarına hamile olduğunu belirtti.

Baba Rafet Kılıçarslan ´Haber bültenlerinde Diyarbakır Polis Meslek Yüksek Okulu sözleri geçtiğinde irkildim, ve eşimden habersiz televizyonları izlemeye başladım. Çocuğumun ismi televizyonda söylendiği sırada eşim Cemile odaya girdi ve aynı anda oğulumuzun şehit olduğunu öğrendik.´ dedi

SAAT 15.30´DA HALASININ OĞLU İLE TELEFONDA GÖRÜŞMÜŞ

Şehit Ahmet Kılıçarslan´ın halasının oğlu Yusuf Ziya Durna, Ahmet ile saat 15.30 sıralarında görüştüğünü söyledi. Durna, ´Kendisinin Polis Meslek Yüksekokulu Öğrenci kayıt merkezinde görevli olduğunu söyledi. Telefon görüşmesinde Ahmet´in oldukça neşeli olduğu düşünüyordum. Keşke konuşmasaydım sesi halen kulaklarımda´ diyerek üzüntüsü belirtti

Polis memuru Ahmet Kılıçarslan´ın şehit olduğunu haberini alan yakınları ailesinin evine akın etti. Baygınlık geçiren anne Cemile Kılıçarslan ve diğer yakınlarına sağlık ekipleri tarafından ilk müdahale yapıldı

Haberin Devamı

ŞEHİTLER MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

Diyarbakır'da polis servis aracına düzenlenen saldırıda şehit olan 4 polis ile bir şoför, Ali Gaffar Okan polis meslek yüksek okulu'nda düzenlenen törenden sonra cenazeleri memleketlerine gönderildi. İçişleri Bakanı Beşit Atalay, "Türkiye'de kardeş kavgası çıkarmak istiyorlar" dedi.

Diyarbakır-Silvan karayolundaki Ali Gaffar Okan polis meslek Yüksekokulu mesai çıkışından sonra Seyrantepe caddesinde servis aracına düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan teknistey kadrosuyla görev yapan şoför Vedat ulu, polisler Ahmet Kılıçarslan, Duran Karaboğaş, Adem Seyfioğlu, Ramazan Tavşancı için Ali Gaffar Okan polis Meslek Yüksekokulunda bu sabah cenaze töreni düzenlendi. Törene,

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Diyarbakır valisi Hüseyin Avni Mutlu, 7.Kolordu komutanı korgeneral Bekir Kalyoncu, 2 .Hava kuvvet komutanı Korgeneral Rasim Arslan, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, AKP Diyarbakr milletvekilleri, askerler, polisler daire amirleri ve şehit yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şehitlerin özgeçmişlerinin okunmasından sonra törende konuşan Vali Hüseyin Mutlu, milletin bu terör oyunlarını boşa çıkaracağını söyledi. Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal ise terörün amacının ülkenin birlik ve bütünlüğünü bozmak ve milleti yıldırmak olduğunu belirterek, bu hedefine asa ulaşmayacağını söyledi. Köksal, "Polisimiz dimdik ayaktadır. Ateş düştüğü yeri yakar, Ama şehit ailelerimizle aynı acıyı paylaşıyıoruz. Acınızı paylaşmak için burdayız. Bu polislerimiz bu ülkeyi ayakta tutabilmek birlik ve bütünlüğü korumak için canlarıı feda etmişlerdir. Bunlar teşkilatın altı sayfalarına geçecektir. Şenhit yakınları bizim emanetimizdir. Onlar için hür türlü imkanı seferber edeceğiz. Bundan sonrada dimdik ayakta duracağız. Bu ülkeyi kurarken çok şehit verdik, korurkende şehit vereceğiz.

Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker ise, "Bazı anlar vardır Bir şey söyleyemeyiz. Hiç bir anlam taşımaz. Diyarbakır geçmiştede terör saldırılarına maruz kaldı. Bize hizmet eden güvenliğimizi sağlayan gece gündüz çalışan kardeşlerimiz bu şehirde şehit oldu. Terör hangi gayeyi güdüyorsa bunu iyi kavrayıp amacına ulaşmasını engellememiz lazım. hedef Diyarbakır'ın imajıdır, Diyarbakır'ın güvenliğidir. Türk milletin güvenliği ve huzurudur. Ama bu amaçlarna ulaşmayacaklar.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay ise, şehitlere başsağlığı dileyerek şehitlerin yakını kadar kendilerininde acı duyduğunu ve aynı kaderi paylaştığını ifade ederek, "Bizlere emanetsiniz. Biz emanetin değerini biliriz. Mücadelemiz sürecektir. Bu mesleğin kaderinde ve anlamında şehit lmakta vardır. Terörü lanetliyorum. Kime karşı nerede olursa olsun lanetliyoruz. Terörle mücadeleyi Dünyanın en önemli mücadelesi olarak görüyoruz. Terörün amacı birlik ve kardeşliğin oluşmaması Türkiye'nin büyümesini önlemektir. Türkiye'de kardeş kavgası çıkarmak istiyorlar, iç huzuru bozmak istiyorlar. Bu konuda ciddi mücadelemiz sürüyor. Ama bu mücadeleyi yaparken, vatandaşı ile teröristleri çok iyi ayırmamız lazım. Vatandaşlardanda terörle mücadelede daha kararlı ve güvenlik güçlerine yardımcı olmalarını istiyorum"

Daha sonra Diyarbakır müftüsü Ali Melek şehitler için dua okudu. Törenden sonra polis memurları Duran Karaboğaş Kahramanmaraş-Şahinkaya, Ahmet Kılıçarslar Yozgat Sorgun, Ramazan Tavşancı İstanbul, Adem Seyfioğlu Kahramanmaraş-Andırın'a helikopter ve uçak ile gönderildi. Vedat Ulu ise cenazesi defnedilmek Diyarbakır merkeze bağlı Geyiktepe köyü'ne gönderildi.

Şehit polis memurlarında Duran Karaboğaş'ın, Ali Gaffar Okan polis meslek yüksek okulundan mezun olduğu evli ve 4 çocuk babası olduğu, Ahmet Kılıçarslan Alif Gaffar Okan polis meslek yüksek okulu mezunu evli 2 çocuk babası (Bir oğlu dün dünyaya geldi), Adem Seyfioğlu Ali Gaffar Okan polis meslek okulu mezunu ve 1 çocuk babası, Ramazan Tavşancı ise Elazığ Zülfü Ağar polis meslek yüksek okulu mezunu 1 çocuk babası eşi Seda Tavşancı'da Diyarbakır emniyet Müdürlüğünde polis olarak görev yapıyor.

Yazarlar