Gündem Şehit onbaşı Barış'ın babası: Vatan önemlidir ama...

Şehit onbaşı Barış'ın babası: Vatan önemlidir ama...

14.08.2015 - 12:03 | Son Güncellenme:

Şırnak 6. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı Akdizgin Üs Bölgesi'ne, uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda yaşamını yitiren Piyade Onbaşı Barış Aybek'in (22) cenazesi, memleketi Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde defnedildi. Baba Turabi Aybek, "Oğlumun ismi gibi bir ülkede yaşamak isterdik. Böyle bir ülkeyi özlüyoruz" dedi.

Şehit onbaşı Barışın babası: Vatan önemlidir ama...

Ölümünün ardından Twitter hesabından paylaştığı Berkin Elvan, Soma ve Madımak paylaşımları gündem olan şehit onbaşı Barış Aybek'in babası Erk Acarer konuştu.

Haberin Devamı

Baba Turabi Aybek'in sözleri şöyle:

“İçim yanıyor, içim gidiyor. Oğlum aynen ölümünden sonra herkesin tanıdığı gibiydi. İyi kalpli, merhametliydi. Kimsenin üzülmesini, incinmesini, acı çekmesini istemezdi, başka canlar yitmesin, başka ailelere ateş düşmesin."

“Aslında ülkemiz çok güzel ama yaşamımıza mani oluyorlar."

“Kimseye kırgın değilim, kendi kaderime kırgınım, kendi kaderimize yanıyoruz, dağ gibi oğlumu yitirdim."

"Vatan elbette önemlidir. Ama benim oğlum, bizim çocuklarımız öldükten, vurulup düştükten ve yitip gittikten sonra vatan da önemsizleşiyor."

“Benim oğlumun ismi ne? Barış! Bu ismi ona annesi koymuştu, dayısının ismiydi. Çok basit ve açık: Oğlumun ismi gibi bir ülkede yaşamak isterdik. Böyle bir ülkeyi özlüyoruz."