Gündem Kahraman şehit polis memuru Fethi Sekin resmen katliamı önledi

Kahraman şehit polis memuru Fethi Sekin resmen katliamı önledi

05.01.2017 - 17:52 | Son Güncellenme:

Şehit olan polis memuru Fethi Sekin teröristleri fark edip büyük bir katliamı önledi.

Kahraman şehit polis memuru Fethi Sekin resmen katliamı önledi

Gördü tanıklarının ifadesine göre, İçinde 3 teröristin olduğu bombalı aracı tesbit eden polis memeuru Fethi Sekin arkadaşlarını uyarıp teröristlere ateş açtı. Bu sırada bombalı aracı patlatan teröristler adliye önündeki polislerle çatışmaya girdi. Çatışmada faciayı önleyen polis memuru Sekin ve bir adliye çalışanı şehit olurken iki terörist ölü olarak ele geçirilidi. Teröristlerin yanında ele geçirilen 2 kalaşnikof tüfek, 8 el bombası, RPG 7 roket atar ve bu silaha ait 8 fişek içeri girmeleri durumunda katliamın ne derece büyük olacağının işareti.

Haberin Devamı

ŞEHİT POLİS 2014'DE DE ÖLÜMDEN DÖNMÜŞ

Şehit polis memuru Fethi Sekin'in 2014 yılında da büyük bir trafik kazası geçirdiği ve ölümden döndüğü öğrenildi. Kaza 2014 yılında İzmir Adliyesi yanındaki, İslam Kerimov Caddesi üzerinde meydana geldi. Hatalı park eden araçların kaldırılmasını sağladıktan sonra yürüyerek, adliye önündeki görev yaptığı bölüme doğru giden üç çocuk babası Fethi Sekin, caddeden karşıya geçmek için hamle yaptı. Bu sırada, bir duruşma için adliyeye gelen otomobilin sürücüsü, tek yön olan yolda geri manevra yapınca, karşıya geçmeye çalışan Sekin'e çarptı. Çarpmanın etkisiyle yaralanan Sekin, olay yerine gelen ambulansla Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılıp tedaviye alındı.

Haberin Devamı




ÇOCUKLARINA KAHRAMANCA ŞEHİT DÜŞTÜĞÜ SÖYLENDİ

İzmir Adliyesi önündeki terör saldırısı sırasında şehit olan Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Fethi Sekin'in eşi Rabia Sekin, olayı öğrendikten sonra fenalaştı. Rabia Sekin, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine götürüldü.

Şehidin 3 çocuğunun bu sırada komşularında olduğu belirtildi.

Şehidin Bornova ilçesi Osmangazi Mahallesi'ndeki evine gelen polis ekipleri, psikolog ve sağlık görevlileri eşliğinde çocuklara acı haberi vererek babalarının kahramanca şehit düştüğünü söyledi.

Şehidin eşi Rabia Sekin de hastanedeki müdahalesinin ardından sağlık ekipleri eşliğinde eve getirildi.

Olayın duyulmasının ardından şehidin yakınları ve komşuları da eve geldi.

Sekin Ailesi'nin oturduğu binaya ve evin balkonuna Türk bayrağı asıldı.

KAHRAMANIN ADI UNUTULMAYACAK

Hain saldırıda şehit düşen Fethi Sekin'in adı, adliyenin yanındaki parka verilecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör saldırısı sonrası İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu aradı. Saldırı hakkında bilgi alan Kılıçdaroğlu, İzmir halkına başsağlığı, olayda yaralananlara acil şifa diledi.

Kılıçdaroğlu, Kocaoğlu'dan şehit polis memuru Fethi Sekin'in adının yaşatılmasını istedi.

Sekin'in adının, saldırının olduğu adliyenin yanındaki parka verileceği öğrenildi.