Gündem Şehit polisler için son görev

Şehit polisler için son görev

18.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’da meydana gelen trafik kazasında şehit olan 3 polis memleketlerinde toprağa verildi. Burdur, Kahramanmaraş ve Mersin’deki törenler de gözyaşları sel oldu.

Şehit polisler için son görev


Diyarbakır’da sanatçı Rojin’i koruma görevi sırasında karşı meydana gelen kazada şehit olan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Koruma Şubesi’nde görevli polis memurları Ömer Mercimek, Sıtkı Kara ve Ahmet Yıldırım memleketlerinde gözyaşları arasında toprağa verildi.
Baba olacaktı
Burdurlu şehit Sıdkı Kara’nın cenazesi, dün sabah önce ailesinin Emek Evler Mahallesi Yükselen Sokak’taki evine götürüldü. Helallik alındıktan sonra cenaze, tören için Ulu Cami’ye getirildi. İl protokolünün yanı sıra çevre illerin emniyet müdürlerinin de katıldığı törende şehidin babası İlhan, annesi Dudu, kız kardeşi Seda Nur, eşi 8 aylık hamile polis memuru Emine Kara tabuta sarılarak uzun süre ağladı. Şehidin fenalaşan hamile eşine hazır bekletilen sağlık görevlileri müdahale etti. Kara’nın cenazesi Burdur Şehitliği’nde toprağa verildi. Kız bebek bekleyen Sıdkı Kara’nın önümüzdeki hafta izne ayrılarak doğum için eşinin yanına geleceği belirtildi.

Haberin Devamı

Meryem yürek dağladı

Kahramanmaraş Afşinli şehit polis Ömer Mercimek’in tabutu, öğle saatlerinde meslektaşlarının omzunda Afşin Ulu Camii’ne getirildi. Törene şehitin ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaşın yanı sıra il ve ilçe protokolü, emniyet mensupları ve Diyarbakır’dan gelen mesai arkadaşları katıldı. Şehit Ömer Mercimek’in kendisiyle aynı yerde görev yapan polis memuru eşi Adile Mercimek, cenaze töreninde ayakta durmakta güçlük çekti. Cenaze namazı öncesi şehidin kızı 8 yaşındaki Meryem’in “baba” diyerek ağlaması herkesi duygulandırdı. Şehit polisin cenazesi, cenaze namazı sonrası gözyaşları arasında Armutludede Aile Mezarlığı’nda toprağa verildi.

‘Emanetine çok iyi bakacağım’

Mersinli şehit Ahmet Yıldırım’ın Muğdat Camii’ndeki cenaze töreninde de acılı eşi Fadime Yıldırım’ın feryatları herkesi duygulandırdı. Kucağında çocuğuyla tabutun başında gözyaşı döken, eşinin fotoğrafını alıp öpen Yıldırım, “Ahmet. Kendine oralarda çok iyi bak. Ben burada emanetine çok iyi bakacağım. Oğlum, ‘babam nerede’ dediğinde ne diyeceğimi bilmiyorum. Son kez öpüyorum seni. Seni çok seviyorum” diyerek gözyaşı döktü. Yıldırım’ın cenazesi, Mersin Şehitliği’nde toprağa verildi.