Gündem Şehit Uzman Çavuş Sefa Tiftik'i, 10 bin kişi uğurladı

Şehit Uzman Çavuş Sefa Tiftik'i, 10 bin kişi uğurladı

10.06.2017 - 20:38 | Son Güncellenme:

ŞIRNAK'ta konuşlu konuşlu Milli Jandarma Tabur Komutanlığı üs bölgesine PKKlı teröristler tarafından dün düzenlenen roketatarlı saldırıda şehit olan 28 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Sefa Tiftik, memleketi Beypazarı İlçesi'nde gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Uzman Çavuş Sefa Tiftiki, 10 bin kişi uğurladı

Şehit Tiftikin Türk bayrağına sarıla tabutu Hamzalar Mahallesindeki dedesi Hasan Hüseyin Tiftikin evinin önüne getirilerek burada okunan duaların ardından helallik alındı. Daha sonra şehidin cenazesi Beypazarı Fatih Camisine getirildi.

Haberin Devamı

Beypazarı Fatih Camisinde ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazında şehit Sefa Tiftikin babası Alaattin Tiftik, annesi Fikriye, 72 yaşındaki anneannesi Feride Kaya ve kendisi gibi bekâr olan ve memuriyet için atama bekleyen ablası Betül Tiftik ile aile yakınları gözyaşlarına boğuldu. Annesi Fikriye Tiftik oğlunun tabutuna kapanarak gözyaşı döktü.

Şehit Uzman Çavuş Sefa Tiftik için düzenlenen törene Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ankara Valisi Ercan Topaca, Ak Parti Ankara milletvekilleri Nevzat Ceylan ve Murat Alparaslan, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, Beypazarı Kaymakamı Kadir Ekinci, Belediye Başkanı Tuncay Kaplan ve vatandaşlar katıldı.

İNSAN SELİNDE ELLER ÜZERİNDE TAŞINDI

Şehit Uzman Çavuş Sefa Tiftiki, 10 bin kişi uğurladı

Haberin Devamı

Cenaze namazının ardandan törene katılan yaklaşık 10 bin Beypazarlı, şehidin tabutunu tören kıtasına vermeden yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki Beypazarı Şehitliği'ne tekbirler ve sloganlarla götürdü.

Şehit Uzman Çavuş Sefa Tiftik,. şehitlikte toprağa verildi.

10 GÜN ÖNCE İZİNDEN DÖNMÜŞ

Şehit Uzman Çavuş Sefa Tiftik'in 3 yıldır Şırnak'ta görev yaptığı ve kısa süre önce ailesini ziyaret ettiği belirtildi. Yakınları iznini babasının besicilik yaptığı Dudaş Köyü'nde geçiren şehit Uzman Çavuş Sefa Tiftik'in 10 gün önce izin bitiminde Şırnak'taki birliğine döndüğünü söyledi.