Ege Şehit ve gazi çocuklarına ücretsiz ders veriyorlar

Şehit ve gazi çocuklarına ücretsiz ders veriyorlar

13.03.2017 - 05:09 | Son Güncellenme:

Şehit ve gazi çocuklarına eğitim vermek amacıyla bir grup öğretmen tarafından kurulan ŞEGED, İzmir’de de çalışmalarını sürdürüyor Öğrencilere ücretsiz olarak bire bir ders veriliyor

Şehit ve gazi çocuklarına ücretsiz ders veriyorlar

Şehit ve Gazi Çocuklarına Eğitim Kültür ve Spor Derneği (ŞEGED) adıyla gönüllü öğretmenler tarafından kurulan dernek, şehit ve gazi çocuklarına ücretsiz eğitim veriyor. İnternet üzerinden örgütlenen ve İzmir’de de faaliyete başlayan dernek, öğrencilere ihtiyaç duydukları alana göre ders veriyor.

Gönüllü öğretmenler, öğrencileri TEOG, YGS, LYS gibi sınavlara hazırlıyor, okul derslerine de yardımcı oluyor. Gönüllü sosyal bilgiler öğretmeni Okan Barlas, derneğin amacını “Şehit ve gazi çocuklarına, memleketlerine faydalı, iyi birer vatandaş olma yolunda katkıda bulunmak” olarak özetliyor.

Psikolojik destek

İzmir’de, dernek bünyesinde Psikolog Özge Özsaka Güvenç’in de desteğiyle, sınav stresi başta olmak üzere hayatın içinde karşılaştıkları sorunlarla baş etme yöntemleriyle ilgili psikolojik destek de veriliyor. Okan Barlas, “Yaklaşık 15 öğrencimiz var. Onlar başarı sağlarsa daha çok öğrenciye ulaşabiliriz” diyor.

Buca, Bornova ve Karşıyaka’da

İzmir’de dersler, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Buca ve Bornova gençlik merkezlerinin yanında Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi’nde sürdürülüyor. Öğretmenler, öğrenciye en uygun saatlere göre ders programını belirliyor. Gönüllü öğretmenler, hiçbir maddi beklentilerinin olmadığını, tek isteklerinin şehit ve gazi ailelerinin güvenini kazanmak olduğunu vurguluyor. İzmir’de daha çok öğrenciye ulaşmayı hedefleyen dernek, bunun için de daha çok gönüllü öğretmene ihtiyaç duyuyor.