Mersin Şehit Ve Gazi Yakınları Çanakkale Ruhunda Buluştu

Şehit Ve Gazi Yakınları Çanakkale Ruhunda Buluştu

07.11.2017 - 12:08 | Son Güncellenme:

.

Şehit Ve Gazi Yakınları Çanakkale Ruhunda Buluştu

Erdemli’de yaşayan şehit ve gazi aileleri, Erdemli Belediyesi tarafından organize edilen etkinlik kapsamında Çanakkale’yi ziyaret ettiler.
3 gün üren program kapsamında Çanakkale’ye giden şehit ve gazi yakınları, şehitlik ziyaretinde duygu dolu anlar yaşadı. Etkinlik dolayısıyla Erdemli Belediyesine ve Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’ya teşekkür eden katılımcılar, ayrıca Konya ve Bursa’ya da gezdiler.
İlk olarak Konya’da Mevlana Türbesi ve ardından Alaaddin Tepesini ziyaret eden katılımcılar, edilen duaların ardından Çanakkale’ye ulaştı. Burada gün boyunca şehitlikleri ziyaret eden şehit ve gazi yakınlarına, bölgenin tarihi ve aynı zamanda Çanakkale savaşının anlatan rehberler eşlik etti. Erdemlili şehitlerin bulunduğu şehitliği de ziyaret eden katılımcılar, Balıkesir’de konakladı.
Çanakkale’den sonra şehit ve gazi aileleri Bursa’ya götürüldü. Bursa Ulu Camii’nde kılınan Cuma namazının ardından ilk olarak Bursa Tophane ziyaret edildi. Osmanlı beyliğinin kurucusu Osman Gazi ve Orhan Gazi’nin türbesinde Kuran-ı Kerim okundu, dualar edildi.
Bu ziyaretin kendileri için son derece anlamlı olduğunu ifade eden şehit ve gazi aileleri, geziyi düzenledikleri için Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’ya teşekkür ettiler.
Bu tür etkinlikleri sık sık tekrar edeceklerini kaydeden Başkan Tollu, Erdemli Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlamında da önemli bir seviyede olduğunun altını çizdi.