Gaziantep Şehitkamil Belediyesi şehir konforunu köye taşıyor

Şehitkamil Belediyesi şehir konforunu köye taşıyor

26.12.2016 - 14:25 | Son Güncellenme:

Şehitkamil Belediyesi, şehir merkezine sağladığı hizmetleri ‘Köykent Projesi’ ile kırsal alanda bulunan mahallelere taşıyor.

Şehitkamil Belediyesi şehir konforunu köye taşıyor

Şehitkamil Belediyesi, şehir merkezine sağladığı hizmetleri ‘Köykent Projesi’ ile kırsal alanda bulunan mahallelere taşıyor.
Şehitkamil Belediyesi, Türkiye’ye örnek olacak yeni bir projeyi daha hayata geçirmek adına çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşın refah ve olanağını arttırma hedefiyle çalışmalarına yön veren Şehitkamil Belediyesi, Büyükşehir Yasası sonrası köyken mahalle statüsü kazandırılan alanlarda çok önemli yatırımlar gerçekleştiriyor. Uygulamaya başladığı ‘Köykent Projesi’ ile devrim niteliğinde bir çalışma yürüten Şehitkamil Belediyesi, alışılagelmiş köy hayatını ortadan kaldıracak ‘Köykent Projesi’ sayesinde şehrin konfor ve rahatlığını kırsal mahallelere taşıyacak.
‘‘Bölgemizin ihtiyaçları doğrultusunda planlamalar yapıyoruz’’
Proje alanında incelemelerde bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Sinan Mahallesinde uygulanan ‘Köykent Projesi’ çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Fadıloğlu, “Göreve geldiğimiz andan itibaren bölgemizin ihtiyaçları doğrultusunda planlamalar yapıyoruz. Özellikle son dönemde köyden mahalleye dönüştürülen mahallelerimizde yerleşim alanı sıkıntıları yaşıyoruz. Şu anki mahallelerden bir kısmı göç verirken, bir kısmı da göç alıyor. Kırsal bölgede bulunan bu mahallelerimizde yapılan tarım, ülkemizin vazgeçilmez ekonomik değerlerinden biridir. Çiftçilerimizin tarımlarını devam ettirebilmeleri açısından barınma ihtiyaçlarını kendi baba-ata yurdunda yapmasını önemsiyoruz” şeklinde konuştu.
İlk uygulama alanı Sinan Mahallesi
Uygulamaya ilk olarak Sinan Mahallesinde başladıklarını belirten Rıdvan Fadıloğlu, “Sinan Mahallemizde yaklaşık 450 dönümlük bir hazine arazisi vardı. Bu bölgeyi hazineden belirli bir mukabille aldık, planlamasını yaptık. Şu anda burada yol açma çalışmalarını yapıyoruz. Nasıl ki şehir merkezinde bir yer imara açıldığında mutlak suretle önce planlamasını yapıp, yollarını açıyorsak köyden mahalleye dönen mahallelerimizde de aynı şekilde uygulama yapıyoruz. En kısa sürede ihalesini gerçekleştirdiğimiz bu noktada köyün kendi iç yollarıyla doğru orantılı olarak yaklaşık 10 kilometre bir yol açılacak. Burada bir başka şeye daha dikkat ettik. İdeal köy planlaması çerçevesinde ortasında camisi, okulu, sosyal tesisi, meydanı, parkı her türlü sosyal donatısı bulunan bir mahalle konsepti oluşturmaya çalışıyoruz. En kısa sürede buradaki çalışmalarımızı tamamlayıp milletimizin hizmetine sunmuş olacağız. İmkanlarımız dahilinde hazine arazisi bulunan noktalarda bu tür çalışmaları devam ettireceğiz” diye konuştu.

Yazarlar