Gündem Şehitler toprağa verildi

Şehitler toprağa verildi

29.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Zeytin Dalı Harekâtı’nda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Ali Gümüş ve Piyade Üstçavuş Fatih Mehmethan dün son yolculuklarına uğurlandı. Gümüş, memleketi Mersin’de, Mehmethan ise İstanbul’da toprağa verildi

Şehitler toprağa verildi

Şehitler toprağa verildi
Piyade Uzman Çavuş Ali Gümüş’ün Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olduğu haberi, önceki akşam Mersin’in Mut ilçesindeki babasına askeri heyet tarafından verildi. Baba Mükremin Gümüş, gözyaşlarına boğuldu, fenalık geçirdi. Baba Gümüş, oğlunun kendisini telefonla en son perşembe günü aradığını ve bir sıkıntısının olmadığını anlattığını söyledi.

Haberin Devamı

Anne Münevver Gümüş’ün, şehidin 6 aylık hamile olan eşi Hanife Gümüş ile birlikte Kayseri’de olduğu öğrenildi. Gümüş’ün, Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Kayseri’den Afrin’e gönderilen komando timinde yer aldığı bildirildi.

Mut’a gönderildi

Şehidin cenazesi dün Hatay Havalimanı’nan helikopterle memleketi Mersin’in Mut ilçesine gönderildi. Burada düzenlenen törene şehidin annesi Münevver, babası Mükremin, hamile eşi Hanife ile ağabeyi Erkan Gümüş ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende, gözyaşı döken anne ile acılı eşi görevli askerler teskin etti. Şehidin cenazesi daha sonra ilçe şehitliğinde toprağa verildi.

Eşinin üniformasını giydi

Piyade üstçavuş Fatih Mehmethan da İstanbul’da son yolculuğuna uğurlandı. Mehmethan için dün Pendik 15 Temmuz Şehitler Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, İstanbul Valisi Vasip Şahin katıldı.

Haberin Devamı

Şehitler toprağa verildi

Cenaze töreni için cami avlusuna getirilen şehidin naaşını, eşinin üniformasını giyen eşi Gamze ile anne ve babası karşıladı. Şehidin eşi Gamze Mehmethan tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Afrin şehidi törenin ardından Kocatepe Mezarlığı içindeki şehitlikte toprağa verildi.