Eskişehir Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı

Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı

18.03.2017 - 21:46 | Son Güncellenme:

Eskişehir Valisi Çelik: "Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda ve terörle mücadelede vatanı, milleti ve mukaddesatı uğruna kahramanca mücadele vererek, bu uğurda canını veren aziz şehitlerimiz ve onların bizlere emaneti olan şehit aileleri ile kahraman gazilerimiz, gurur ve onur kaynağımızdır"

Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferinin 102. Yılı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Azmi Çelik, "Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda ve terörle mücadelede vatanı, milleti ve mukaddesatı uğruna kahramanca mücadele vererek, bu uğurda canını veren aziz şehitlerimiz ve onların bizlere emaneti olan şehit aileleri ile kahraman gazilerimiz, gurur ve onur kaynağımızdır." dedi.

Haberin Devamı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci Yılı dolayısıyla, Eskişehir Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, şehit yakınları ve gaziler onuruna yemek verdi.

Eskişehir Öğretmenevi'nde düzenlenen etkinliğe, Vali Çelik'in yanı sıra Garnizon Komutanı Hava Orgeneral Hasan Küçükakyüz, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Vali yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, İl Müftüsü Bekir Gerek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın, Şehit Malulü Dul ve Yetimler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Hacı Şahin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Ertuğrul Özkütük ile bazı kamu kurumlarının müdürleri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Haberin Devamı

Azmi Çelik, burada yaptığı konuşmada, 102 yıl önce Çanakkale'de yazılan destanı, o destanın tüm kahramanlarını bir kez daha hürmetle, minnetle yad ettiğini bildirdi.

Bugünün "Çanakkale'nin geçilemeyeceğinin, Türk milletinin esir edilemeyeceğinin, Türk vatanının parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gün" olduğunu ifade eden Çelik, şöyle konuştu:

"Çanakkale, bin yıllık tarihimizin her anına damga vuran istiklal ve istikbalimiz konusundaki kararlığımızın, iman gücünün, çok büyük fedakarlıklarla bir kez daha teyit edildiği yerdir. 'Biz aslında kimiz?' sorusunun cevabını merak edenler Çanakkale'ye bakmalıdır. Orada Filistinli Ahmet'le Musullu Selahaddi'ni, Sudanlı Muhammed'le Tunuslu Ali'yi, Bosnalı Murat'la Kırımlı Kemal'i ve elbette Anadolu'nun, Trakya'nın her şehrinden kahramanları görecektir. İstiklal Savaşı'nda elde edilen zaferin adeta bir önsözü ve başlangıcı olan Çanakkale Zaferi, milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan biridir. Aynı zamanda Çanakkale Zaferi binlerce yıllık şanlı tarihe sahip milletimizin, son 2 asırdır yaşadığı hüsrandan silkinişin, adeta kendi küllerinden yeniden dirilişinin sembolüdür. Milletimizin en seçkin, yetişmiş, en verimli nesillerini feda etme pahasına Çanakkale'de fitilini tutuşturduğu ateş, kendimizde Kurtuluş Savaşı'nı verecek gücü bulmamız ve yeni devletimizi kurmamızla sonuçlanmıştır."

Haberin Devamı

Vali Çelik, geçmişten alınan her dersin, geleceği aydınlatan bir ışık olduğunun unutulmaması gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Çanakkale bizim için 102 yıl sonra da çok güçlü bir şekilde önümüzü aydınlatan derslerle doludur. Dün olduğu gibi bugün de milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale şehitlerine şiirinde vurguladığı gibi Bedr'in aslanları tüm şer odaklarına karşı fedakarca ve kahramanca destan yazmaktadır. Bizlere düşen bu uğurda milli birlik ve beraberliğimizi her zamankinden daha yükseklere taşıma gayreti verirken, diğer yandan bizi millet yapan yüksek değerlerimizi daima canlı tutmaya ve yüceltmeye devam edeceğiz.

Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda ve terörle mücadelede vatanı, milleti ve mukaddesatı uğruna kahramanca mücadele vererek, bu uğurda canını veren aziz şehitlerimiz ve onların bizlere emaneti olan şehit aileleri ile kahraman gazilerimiz, gurur ve onur kaynağımızdır."

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından Vali Çelik ve etkinliğe katılan askeri erkan, şehit yakınları ve gaziler ile görüştü ve sorunlarını dinledi.