Gündem Şehitleri devletin zirvesi uğurladı

Şehitleri devletin zirvesi uğurladı

10.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dağlıca ve Iğdır’da şehit olan kahraman askerler ve polisler hüzünlü törenlerle toprağa verildi. 11. Cumhurbaşkanı Gül’ün eski koruması Fehmi Şahin ile polis Ali Koç, devletin zirvesi ve siyasetin önde gelen isimlerinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı

Şehitleri devletin zirvesi uğurladı

Ankara’nın “protokol camii” olarak da bilinen Kocatepe Camii’nde dün yine hüzün vardı. Iğdır’daki terör saldırısında şehit olan polisler Fehmi Şahin ve Ali Koç, devletin zirvesi ile siyasetin önde gelen isimlerinin katıldığı cenaze töreninin ardından son yolculuklarına uğurlandı. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de eski koruması Şahin’in cenaze törenine katılmak için İstanbul’dan Ankara’ya geldi. Gül, şehit ailelerine taziyelerini sunduğu sırada şehit polisin annesi Nezahat Şahin, Gül’e “Niye oğlumu yanında götürmedin?” diye yakındıktan sonra “Oğlum herkesi korudu, bir yavrumu koruyamadılar” diye ağıt yaktı. Şehit Şahin’in, Gül’ün görev süresinin bitimi öncesinde şark görevi nedeniyle Iğdır’a tayininin çıktığı öğrenildi.

Haberin Devamı


Hacdan acil döndüler

Fehmi Şahin’in naaşı, dün cenaze aracıyla Mamak’taki Aşık Veysel Mahallesi’ndeki evine getirildi. Şehidin evi bayraklarla donatılırken, Kuran-ı Kerim okundu. Şehidin naaşını Cumhurbaşkanlığı’nda Gül döneminde birlikte görev yaptıkları koruma arkadaşları karşıladı.

Aynı saldırıda şehit olan Ali Koç’un anne ve babası ise evlatlarının acı haberini aldıkları hacdan yetkililerin THY uçağında yer sağlaması üzerine acilen Türkiye’ye döndü. Acılı baba, taziyeleri hac giysileri içinde kabul etti.

Şehit polisler Şahin ve Koç’un Türk bayrağına sarılı naaşları, meslektaşlarının omuzunda öğlen namazından önce Kocatepe Camii’ne getirildi. Fehmi Şahin’in annesi Nezahat, eşi Çiğdem ve oğlu Yağız Şahin; Ali Koç’un babası Mithat, annesi Emine, eşi Nurcan, 1,5 yaşındaki kızı Amina Kocetepe Camii’nin avlusunda taziyeleri kabul etti. Törene; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bakanlar, kuvvet komutanları, polis müdürlerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazı sırasında komutanlar, saftaki yerlerini kendileri arkaya geçerek gazilere bıraktı.

Haberin Devamı

Cenaze namazı sırasında şehit Fehmi Şahin’in oğlu Yağız Şahin, Erdoğan ile Gül’ün arasında saf tuttu. Cami avlusundaki vatandaşlar, tekbir getirerek, “şehitler ölmez, vatan bölünmez” diye slogan attı. Şehit Fehmi Şahin Cebeci Polis Şehitliği’nde, Ali Koç ise Haymana’da toprağa verildi.