Gündem Şehitlerimizi uğurladık

Şehitlerimizi uğurladık

21.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Şırnak’ta şehit Piyade Onbaşı Çağatay Necati Dinç(20) memleketi İzmir’de, İstihkam Uzman Çavuş İzzet Ak (28) Hatay’da toprağa verilirken, Siirt şehidi Jandarma Uzman Çavuş Bahattin Baştan (26) ise Trabzon’da son yolculuğuna uğurlandı.

Şehitlerimizi uğurladık

Güçlükonak ilçesindeki yol arama faaliyeti sırasında PKK’lı teröristlerce önceden yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak ettirilmesi sonucu şehit olan iki askerden Piyade Onbaşı Çağatay Necati Dinç’in cenazesi ilk olarak İzmir’in Torbalı ilçesindeki baba evine getirildi. Kılınan cenaze namazında şehidin annesi Dilek Dinç en ön safta yer aldı. Şehit Dinç, Yazıbaşı Mahallesi’ndeki mezarlıkta toprağa verildi.

Haberin Devamı

Şehit İstihkam Uzman Çavuş İzzet Ak ise (28) Hatay’ın Dörtyol ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. İlk olarak annesi Ayşe Ak’ın oturduğu evin önüne getirilen şehit için helallik alındı. Düzenlenen cenaze törenine eşinin kamuflajıyla katılan Kübra Ak ve şehidin annesi Ayşe Ak yakınlarının desteği ile güçlükle ayakta durabildi. Babasını daha önce kaybeden şehit Ak, kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları ve dualar arasında toprağa verildi.

Siirt’in Eruh ilçesinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Bahattin Baştan(26) da memleketi Trabzon’un Düzköy ilçesinde toprağa verildi. Baştan için Düzköy Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene, şehidin annesi Emine, 11 kardeşi ve yakınlarının yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, mülki ve idari erkan, askerler ile binlerce kişi katıldı. Şehidin ağabeyi Alaattin Baştan, kardeşinin fotoğrafına sarılarak, “Bir Bahattin gider, bin Bahattin gelir” dedi. Şehit Baştan’ın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Taşocağı Mahallesi’ndeki aile mezarlığında toprağa verildi. - İzmir-Hatay-Trabzon DHA-AA

Haberin Devamı

Hakkâri’de PKK’lılardan roketli saldırı: 2 şehit

Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde PKK’lı teröristlerin askeri araca roketli saldırısında iki asker şehit oldu, bir asker yaralandı.

Valilikten yapılan açıklamada, ilçenin Uzundere köyü Harkabirim Tepe Üs Bölgesi’nden inen askeri araçlara Dolabaren Tepe mevkisinden bölücü terör örgütü mensuplarınca roketli saldırı düzenlendiği, 2 askerin şehit olduğu ve bir askerin yaralandığı belirtildi. Saldırıyı düzenleyen terörisitlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. Bekâr olan Özdemir’in 3 kız kardeşi olduğu öğrenildi. Şehit Piyade Er Orhan Faruk Baytekin’in şehadet haberi ise, Balıkesir’de yaşayan ailesine askeri yetkililer tarafından verildi. - Hakkâri-Malatya-Balıkesir AA