Hatay Şehitlerimizi Uğurluyoruz

Şehitlerimizi Uğurluyoruz

23.03.2018 - 14:44 | Son Güncellenme:

Arama tarama faaliyetleri sırasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Demiral'ın cenazesi, memleketi Hatay'da toprağa verildi Törene Gençlik ve Spor Bakanı Bak da katıldı

Şehitlerimizi Uğurluyoruz

HATAY (AA) - Suriye'nin Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı kapsamında yürütülen arama tarama faaliyetleri sırasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Kadir Hasan Demiral, memleketi Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

Kadir Hasan Demiral (23) için Antakya Mezarlık Kompleksi'nde düzenlenen cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınları, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, bazı milletvekilleri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenazede şehidin babası Mustafa Sami ile anne Döne Gökhan Demiral taziyeleri kabul etti. Metanetini koruyan anne, ağlamayacağını söyleyerek "Onları sevindirmeyeceğim, vatan sağ olsun." dedi.

Şehidin 5 yaşındaki kardeşi Kerem, askeri üniforma ile katıldığı törende ağabeyinin naaşına asker selamı verdi. Kore gazisi dede İhsan Özdemir madalyalarını takarak, İstanbul'da vatani görevini yapan şehidin diğer kardeşi Taner Demiral da üniformasıyla törene katıldı.

Haberin Devamı

İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu'nun kıldırdığı cenaze namazının ardından Demiral'ın cenazesi, Antakya Şehitliği'nde toprağa verildi.

- Annesi rüyasında görmüş

Şehidin yakınlarından Abdullah Sahyaoğlu, AA muhabirine, Demiral'ın şehadetini haber gelmeden bir gün önce annesinin rüyasında gördüğünü anlattı.

Demiral'ın Şırnak'ta görev yaptığı ve harekat kapsamında Afrin'de görevlendirildiği öğrenildi.

Suriye'nin Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı kapsamında yürütülen arama tarama faaliyetleri sırasında meydana gelen patlamada 3 asker şehit olmuş, 3 asker yaralanmıştı.