Osmaniye Şehitlerimizi Uğurluyoruz

Şehitlerimizi Uğurluyoruz

05.02.2018 - 14:08 | Son Güncellenme:

Zeytin Dalı Harekatı sırasında şehit düşen Piyade Komando Uzman Çavuş Bekir Evren, memleketi Osmaniye'de toprağa verildi Şehidin parkasını giyip şapkasını takan bir yıllık eşi Zehra Evren: "En çok istediği buydu. Türk bayrağına sarılı gelmeyi çok istiyordu"

Şehitlerimizi Uğurluyoruz

OSMANİYE (AA) - Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütü unsurlarına karşı gerçekleştirilen operasyonda şehit olan Piyade Komando Uzman Çavuş Bekir Evren, Osmaniye'de toprağa verildi.

Haberin Devamı

Hatay'da düzenlenen törenin ardından Osmaniye'ye getirilen şehit Evren'in cenazesi, ilk olarak Dr. İhsan Göknal Mahallesi'ndeki babaevine götürüldü. Burada helallik alınmasının ardından cenaze, törenin yapılacağı Mezarlık Camisi'ne getirildi.

Burada düzenlenen törene şehidin ailesi, Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken, Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, milletvekilleri, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Osmaniye Garnizon Komutanı Albay Ahmet Serdar Gül, Belediye Başkanı Kadir Kara ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidin 1 yıllık eşi Zehra Evren eşinin parkasını giyip şapkasını takarken, Evren'in şehit olduğunda başında bulunduğu belirtilen beresine sık sık sarılıp, kokladı. Şehidin ağabeyi ise daha sonra bereyi alıp başına takarak cenaze namazında saf tuttu.

Haberin Devamı

İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu'nun kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin eşi Zehra ve annesi Emine Evren, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Zehra Evren, bu esnada, "En çok istediği buydu. Türk bayrağına sarılı gelmeyi çok istiyordu." diyerek gözyaşı döktü. Annesi Emine Evren ise "Ağlamayacağım oğlum. Düşmanlarımı sevindirmeyeceğim." dedi.

Törenin ardından şehit Uzman Çavuş Bekir Evren'in cenazesi, Garnizon Komutanlığı Şehitliğine defnedildi.