Bursa Şehitlerin İsimleri Uludağ Üniversitesinde Yaşatılacak

Şehitlerin İsimleri Uludağ Üniversitesinde Yaşatılacak

26.05.2017 - 17:05 | Son Güncellenme:

Üniversitenin bazı fakülte ve yüksekokullarındaki salonlarına şehitlerin isimleri verildi

Şehitlerin İsimleri Uludağ Üniversitesinde Yaşatılacak

BURSA (AA) - Uludağ Üniversitesinin (UÜ) Bursa'daki merkez yerleşkesi ile ilçelerdeki fakülte ve yüksekokullarında bulunan salonlarına şehitlerin isimleri verildi.

Haberin Devamı

Görükle Yerleşkesi'ndeki Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, şehit yakınları ve gazilerin yanı sıra Bursa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Şahin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, rektör yardımcıları, dekanlar ve üniversite personeli katıldı.

Vali Küçük, törende yaptığı konuşmada, tüm şehitleri rahmet ve hürmetle andıklarını söyledi.

Gazilere uzun ve sağlıklı bir hayat dileyen Küçük, "Ateş düştüğü yeri yakar. Hiçbir teselli cümlesi de bu acıyı dindiremez ancak şehit ailelerimiz şunu bilsin ki şehitlerimiz önce sizin evlatlarınızdı. Şehit olduktan sonra ise artık bu milletin evladı oldular. Onların şanını, ismini yüceltmek bizim boynumuzun borcudur. Her vesileyle, her mekanda öncelikle onların ismini yücelteceğiz." diye konuştu.

Haberin Devamı

Küçük, senato kararıyla şehitlerin isimlerinin üniversitedeki salonlara verilmesinden dolayı Rektör Prof. Dr. Ulcay'a teşekkür etti.

- "Şehitlik mertebesine yükselen 18 evladımızın ismini verdik"

UÜ Rektörü Prof. Dr. Ulcay da geride gözü yaşlı anneler, babalar, kardeşler, eşler ve çocuklar bırakarak toprağa düşen şehitlerin her birinin ismini ilelebet yaşatmanın boyunlarının borcu olduğunu vurguladı.

Bu makama ulaşan vatan evlatlarının, devlet ve milletin birliğinin teminatı olduğunu ifade eden Ulcay, şunları kaydetti:

"UÜ olarak evlatlarımızın aziz hatırasını yaşatmak adına bir adım daha attık. 15 Temmuz direnişinin sembol isimlerinden Şehit Ömer Halisdemir'in ismini yerleşkemizdeki meydana vermiştik. Şimdi de üniversitemizin Bursa merkezindeki ve ilçelerindeki 18 salonuna, şehitlik mertebesine yükselen 18 evladımızın ismini verdik. Üniversite olarak devletimizin yanında, milletimizin hizmetinde çalışmaya ve üretmeye devam ederken, gönlü ülke ve millet sevgisiyle dolu gençler yetiştirmek de en önemli görevimizdir. Ayrıca vatanımızı ve bağımsızlığımızı canları pahasına savunurken yaralanan tüm gazilerimize de saygılarımı ve şifa dileklerimizi sunuyorum. Şehit ailelerimize sesleniyorum, bir kardeşiniz, bir büyüğünüz olarak gerek şahsımın gerekse de UÜ'nün kapılarının her zaman sizlere açık olduğunu bilmelisiniz."

Haberin Devamı

- Şehit eşinden duygulandıran konuşma

Şehit Kurmay Yarbay İlker Çelikcan'ın UÜ'de çalışan doktor eşi Gaye Çelikcan da ateşin düştüğü yeri yaktığını ifade etti.

Eşinin şehadetinin ardından bu kelimenin anlamını daha iyi anladığını anlatan Çelikcan, şöyle konuştu:

"Katıldığım şehit törenleri, şehit ailelerini ziyaret etmek, eşimle bizim en büyük görevlerimizden birisiydi. 6 Eylül 2015'te eşim şehadet mertebesine yükseldi. Ateş düştüğü yeri tamamen yaktı ve yakmaya devam ediyor. Zaman her şeyin ilacıdır. Bunu biliyoruz. Zaman her şeyin ilacı ama inanın bunun değilmiş. Geçen zamanın üstüne bir bu kadar daha geçse, 100 yıl daha geçse, hiçbir şeyin değişmeyeceğini şu gün, şu zaman, şu saniye yaşıyorum ve yaşamaya ailem ve çocuklarımla birlikte devam ediyoruz."

Haberin Devamı

Çelikcan, içinde bulundukları salona eşinin isminin verilmesinden dolayı UÜ mezunu ve çalışanı olarak çok duygulandığını ve gururlandığını dile getirerek, "Aldıkları kararlardan dolayı üniversitenin tüm yöneticilerine gönülden teşekkürlerimi iletiyorum. Tüm şehit ailelerini gayet iyi anlıyorum. Aynı zamanda UÜ, Bursa halkı ve tüm Türkiye halkına huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların şehit ailelerine anı plaketi takdim edildi.

- İsimleri salonlarda yaşayacak

UÜ Senatosunun aldığı karar ile anıları üniversitenin salonlarında yaşatılacak şehitlerin isimleri şöyle:

"Polis Memuru Hüseyin Akyüz, Jandarma Uzman Onbaşı Cengiz Poyraz, Jandarma Uzman Onbaşı Sinan Yaylı, Piyade Kurmay Yarbay İlker Çelikcan, Özel Harekat Polis Memuru İlyas Kaygusuz, Jandarma Er Bahadır Aydın, Piyade Uzman Çavuş Ferhat Demir, Piyade Sözleşmeli Er Yunus Yılmaz, Polis Memuru Ayhan Duğan, Jandarma Er Sefa Uzun, Polis Memuru İbrahim Akın, Muharebe Astsubay Kıdemli Çavuş Feyyaz İlhan, Hv. Sav. Astsubay Üstçavuş Mehmet Koray Pınar, Jandarma Uzman Çavuş Cemil Turan, Jandarma Uzman Çavuş Samet Aktaş, Piyade Uzman Çavuş Zeki Uğur, Piyade Binbaşı Bülent Albayrak."

Yazarlar