Gündem Şehitliklerde bayram hüznü

Şehitliklerde bayram hüznü

24.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı’nda şehitliklerde hüzünlü ve duygusal anlar yaşandı. Evlatlarının mezarını ziyaret eden şehit yakınları gözyaşlarına boğuldu, ağıt yakan anaların feryadı da yürekleri dağladı

Şehitliklerde bayram hüznü

Kurban Bayramı arifesinde özellikle şehitliklerde hüzünlü ve duygusal anlar yaşandı. Oğullarını teröre kurban veren aileler, mezar başında dualar ederek gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

Samsun’da, Iğdır’da terör saldırısında şehit düşen polis memuru Burak Zor’un ailesi çocuklarının kabrini ziyaret etti. Aile, şehit Zor’un mezar taşına çok sevdiği bir salkım kara üzüm bıraktı. Şehit polisin babası Zikri Zor, oğlunun kabri başında gözyaşı döktü. “Burak’ım yaktın beni” diye ağlayan acılı babanın feryadı yürekleri dağlarken, anne Arzu Zor da oğlunun mezarının ayak ucuna yatarak hem dua okudu, hem de ağladı.

Soma’da madenci şehitliği

Soma’da geçen yılki faciada yaşamını yitiren 301 madenciden 39’unun kabrinin bulunduğu Maden Şehitliği, arife gününde ziyaretçi akınına uğradı. Madencilerden Süleyman Kandemir’in eşi Özge Kandemir, facia yaşandığında 4 aylık hamile olduğunu, çocuğuna eşinin adını verdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Hasan Şenlik ise madende hayatını kaybeten Tayip Şenlik’in, en küçük çocuğu olduğunu belirtti. Oğlunun açık öğretim fakültesinde öğrenim gördüğünü ve aynı zamanda madende çalıştığını ifade eden baba Şenlik, “Oğlum hem madende çalışıyor hem de üniversitede okuyordu. Kendi aramızda söz kesmiş ve evlendirme hazırlıklarına başlamıştık. Nasip olmadı” dedi.

Torunu ziyaret ettiler

Midyat’ta PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan jandarma komando er 20 yaşındaki Barış Akkabak’ın mezarını ziyaret eden dedesi Ramazan Akkabak ve anneannesi Havva Akkabak, duygusal anlar yaşadı. Gözü yaşlı dede ve anneanne, mezara çiçek dikip suladı. Gözyaşını tutamayan Havva Akkabak, “Bu sensiz ilk bayramımız. Bu ayrılığa dayanmak çok zor. Yan yana uyuduğun annene iyi bak oğlum” dedi.

Mezar taşını öptü

Antalya’da her bayram arifesinde olduğu gibi bu bayram da kentteki mezarlıklar yakınlarını ziyaret etmek isteyen vatandaşların akınına uğradı. Uncalı Mezarlığı’nda bulunan Antalya Garnizon Şehitliği’ne gelen şehit yakınları oğullarının mezarları başında dua etti, mezarların üzerini rengarenk çiçeklerle donattı.
Ziyaretçilerin arasında 1994 yılında şehit olan Jandarma Er Hakan Karakaya’nın annesi Fatma Karakaya da vardı. Oğlunun mezar taşına sarılıp öpen gözü yaşlı anne, elleriyle mezar taşını sildi, kurumuş çiçek dallarını topladı, dua okudu. Şehitlikte görevli subaylar da annenin yanına giderek elini öptü, bayramlaştı.