Gündem Şehmuz için hayat bayram oldu!

Şehmuz için hayat bayram oldu!

30.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hem Gençlik ve Spor Bakanlığı hem de Çankaya İlçe Belediye Başkanlığı Şehmuz’a PlayStation gönderdi. Kas hastalıkları derneği Kas-Der ise akülü sandalye ile Şehmuz’un sevincini üçe katladı.

Şehmuz için hayat bayram oldu

Diyarbakır’ın Yenişehir-Yukarınasırlar köyünde çiftçilik ve hayvancılıkla kıtkanaat geçimini sağlayan Mustafa ve Nebahat Özbayhan’ın, yedi çocuğunun üçünde de ortaya çıkan kas erimesi hastalığıyla mücadelelerini Milliyet kamuoyuna taşımıştı. Önce Mehmet, ardından Şehmuz ve Hilal, yaşam mücadelesi vermeye başlamıştı o korkunç hastalığın pençesinde. Mehmet, 23 yaşına girdiğinde hastalığa direnemeyerek yaşam mücadelesini kaybetti.

TBMM’ye başvurdu
19 yaşındaki yüzde 95 engelli Şehmuz ise Mehmet ağabeyi gibi bir gün bu hastalığa yenik düşeceği korkusuyla, aldığı her nefeste yaşama tutunmaya gayret etti. Televizyon dışında oyalanıp vakit geçirecek birşey bulumayan Şehmuz, elle iteklenebilen tekerlekli sandalyesini kardeşiyle ortaklaşa kullanıyordu.
Evde vakit geçmeyince, televizyonda gördüğü playstation’a sahip olmak istedi Şehmuz. Yine çareyi devlet kapısında aradı. Başbakanlık’a, Milli Eğitim Bakanlığı’na ve TBMM’ye başvuran Şehmuz, “Evde canım sıkılıyor. En çok sevdiğim playstation bana gönderin” dedi.

Şaşkına döndü
TBMM Dilekçe Komisyonu, Şehmuz’un isteğini yerine getirmek için bir dizi yazışma gerçekleştirdi. Diyarbakır Valiliği, “Şehmuz’un playstation alması için engel var. Babasının üzerinde arazi gözüküyor” yanıtını verdi. Şehmuz’un dramı Milliyet aracılığıyla kamuoyuna yansırken, nihayet Gençlik ve Spor Bakanlığı Diyarbakır İl Müdürlüğü’den sevindirici adım geldi. Şehmuz, Ramazan Bayramı öncesinde çok istediği playstation’ına kavuştu. Kullanmasını yeni yeni öğrenmeye başladığı playstation’ıyla oynayan Şehmuz, Ankara Çankaya İlçe Belediyesi’den gelen ikinci bir haberle şaşkına döndü. Çankaya Belediyesi de Şehmuz’a bir playstation gönderdi.
Şehmuz’un mutluluğu, İstanbul merkezli kas hastalıkları derneği Kas-Der’den gelen bir üçüncü haberle katlandı. Kas-Der, Şehmuz’a akülü tekerlekli sandalye gönderdi.

Haberin Devamı

Şehmuz için hayat bayram oldu

‘Kalbim yerinden fırlayacak gibi’

Üst üste gelen hediyelerle sevince boğulan Şehmuz Özbayhan, duygularını Milliyet’e anlattı. Şehmuz, “Kalbim yerinden fırlayacak gibi oldu. Çok sevindim. Gönderenler sağolsun. Kız kardeşim Hilal’le oynuyoruz. Kız kardeşim nasıl sevindi bir bilsen. Zaman geçiyor artık. Sonra arkabalar ve köydeki diğer arkadaşlar geliyor onlarla da oynuyoruz. Güzel vakit geçiriyoruz” diye anlattı.
Şehmuz, iki playstation cihazından birini yine kendisi gibi kas hastalığı bulunan amcaoğullarına verdiğini söyledi. Köyde yolların düzgün olmaması ise akülü sandalyenin dışarıda kullanılmasında risk yaratıyor. Şehmuz “Kardeşimin okuma yazması yok. Okula gitmek istiyor. Akülü sandalyeyi o kullansın istiyorum. Okul vakti gelince nasıl olacak bilmiyorum, köy yolu yetersiz. Kardeşimin okula akülü sandalye ile gitmesi için köy yolunun asfaltlanması gerekiyor” şeklinde konuştu.